Valisi Okur, Sığınmacılar Ve İhtiyaç Sahibi Ailelerle Buluştu

Vali Okur: 'Bu alicenap millet tarihin her döneminde olduğu gibi darda ve zorda kalan mazlumlara, mağdurlara kapısını, vatanını ve gönlünü açmıştır'.

Uşak Valisi Ahmet Okur, sığınmacılar ve ihtiyaç sahibi aileler ile iftar yemeğinde buluştu.

Valilik tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Vali Okur, bütün Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, dar ve zor günlerinde birbirlerinin yanında olmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tıpkı ensar ve muhacirler gibi mazlum insanlara kapılarını ve gönüllerini açtığını ifade eden Okur, şöyle konuştu:

'Bu alicenap millet tarihin her döneminde olduğu gibi darda ve zorda kalan mazlumlara, mağdurlara kapısını, vatanını ve gönlünü açmıştır. Allah kimseyi vatansız, topraksız, kimliksiz bırakmasın. Onlar istemeyerek de olsa vatanlarından, topraklarından ayrılıyorlar. Doğmadıkları, büyümedikleri, bilmedikleri bir kültür ve coğrafyada yaşamaya çalışıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar onlara misafirperverliğimizle destek olmaya çalışacağız.'

İftara, kurum müdürleri, oyuncu Turgay Tanülkü, ihtiyaç sahibi aileler, Irak, Suriye, Afganistan gibi birçok ülke ve bölgeden gelen sığınmacılar katıldı.

Kaynak: AA