Vali Demirtaş, Üniversite Öğrencileriyle İftarda Bir Araya Geldi

Vali Mahmut Demirtaş, Ramazan Ay’ı iftar programlarını Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek sürdürdü.

Vali Demirtaş, Üniversite Öğrencileriyle İftarda Bir Araya Geldi
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde verilen iftar yemeği öncesinde yapımı devam eden Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii inşaatında incelemede bulunarak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’ten bilgi aldı.

İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde de incelemede bulunan Vali Demirtaş, daha sonra İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İftar yemeği öncesinde konuşma yapan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, bir ramazan ayı iftarında da bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin yanı başında toplandıklarını, sevgi, saygı, barış, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma sofrasında bir arada olduklarını söyledi.



Ramazan ayının tüm dünyaya, iyilik ve güzellikler getirmesini dilediğini belirten Prof. Dr. Kibar, “Kısmet olursa gelecek yıldan itibaren öğrencilerimize yönelik bu uygulamayı daha da geliştirerek, tüm Ramazan ayı boyunca, 57. Alay Şehitleri Camiimizin bahçesinde gerçekleştirmeyi arzu etmekteyiz” dedi.

Vali Mahmut Demirtaş da konuşmasında, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin akademik personeli, 1422 öğrencisi ile Adana’nın gözbebeği olduğunu ifade ederek, “Eğitim hayatınız boyunca ilahiyat alanındaki temel din bilimleri, İslam tarihi ve sanatı ile; psikoloji, sosyoloji, felsefe gibi sosyal bilimlere dair bilgilere sahip oluyorsunuz. Kuşkusuz bu eğitimin sizlere en büyük katkısı, çok yönlü bir bakış açısı ve eleştirel düşünebilme yeteneği kazandırmasıdır. İlahiyat fakülteleri, milletimiz için bir fakülteden daha fazlasıdır. Bu fakültelerin bir misyonu vardır. Bilim insanı, din görevlisi ya da öğretmen olarak görev alacağınız gelecekteki yaşamınızda, ilahiyat fakültesinin size yüklediği misyonu asla unutmamalısınız" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ile birlikte öğrencilere iftar yemeği dağıttı.

Kaynak: İHA