Turizmcilere Göre Çeşme 20 Yılın En Kötü Sezonunu Yaşıyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, turizmde son 20 yılın en kötü haziran ayını yaşadıklarını söyledi.

Turizmcilere Göre Çeşme 20 Yılın En Kötü Sezonunu Yaşıyor
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 2017 turizm sezonu hakkında açıklamalar yaptı. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Öncel, Çeşme’nin son 20 yılın en kötü haziran ayını yaşadığını ifade etti.

Öncel, "Genel olarak baktığımızda da turizm ve ticaret iç açıcı değil. Çeşme olarak baktığımızda ise okulların kapanması ile tatil hareketliliği başlayacaktır. Biz destinasyon olarak yerli turiste hitap ediyoruz. Çeşme’de her şey dahil sistemi olmadığı için yabancı turist ilçemize gelmiyor. Okulların kapanması ile birlikte hareketlilik artacaktır. İşletmelerimiz bayram tatili için tüm hazırlıklarını tamamladı” dedi.

Sezonun geçen yıldan daha iyi geçeceğini umduklarını ifade eden Öncel, şöyle devam etti:

"Çeşme’nin insanlar için ayrı bir cazibesi var. Tatile çıkacak vatandaşların ilk tercihleri arasında Çeşme bulunuyor. Denizi, kumu, güneşi ve alternatifleri ile insanlara çok güzel bir tatil seçeneği sunuyor. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki; insanlar tatil için öncelikle güvenliği ön planda tutuyor. Bu çok önemli. Yurt dışından tatil için ülkemize gelecek olan turistler öncelikle burada yaşananlara bakıyorlar ve kararlarını buna göre veriyorlar. Bugün kendi coğrafyamıza baktığımızda ise yaşananlar ortada. ÇEŞTOB olarak ilçemizi tanıtmak adına Arap ülkelerinde de çalışmalar yaptık. Ama bugün İran ve Katar’da yaşananlar endişe verici boyutlarda. Biz şu andan itibaren ilçemizde bulunan 25 bin yatak kapasitemiz ile yerli turistlerimizi ağırlamaya hazırız. Çeşme’ye gelsinler ve hayatlarının en güzel tatilini yapsınlar."
Kaynak: İHA