Turizm Sektörünün Bir Açığı Daha Kapanıyor

Bursa’da hayata geçen ’Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı’ ile turizm sektörünün bir açığı daha kapanırken, başarılı olan kursiyerler de istihdam edilecek.

Turizm Sektörünün Bir Açığı Daha Kapanıyor
Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Bursa İl Turizm Müdürlüğü ve AMADEUS’un destekleri ile Plaza Turizm’in sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği ‘Plaza Akademi’, ‘Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı’nı başlatıyor. 25 kişilik kursta, 10 kişiyi turizm okulu öğrencileri oluşturacak. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu ve 3-7 Temmuz tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek kursun yıl içerisinde yeniden tekrarlanacağı açıklandı.

Üniversite olarak şehrin her dinamiği ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Dünyada birçok uluslararası üniversite sıralamaları sistemleri var. Biz göreve geldiğimizde bu kriterleri incelemek üzere bir koordinatörlük oluşturduk. Tüm uluslararası sistemleri inceledik. Bu alanda neler yapacağımıza karar verdik. Üniversite sadece diploma veren bir yer olmamalı. Araştırmalı, sorgulamalı ve sonuçlarını topluma yansıtmalıdır. Üniversite sadece eğitim yapan bir yer değildir. Üniversite bulunduğu şehrin ve ülkenin farklı dinamikleriyle beraber çalışabildiği müddetçe ancak kendini toplumda kabul ettirebilir. Her iki tarafın da kazanacağı tüm projelerde yer almaya çalışıyoruz. Sektörel iş birliklerini önemsiyoruz. Rekabet oluşturmak önemlidir. Rekabet ülkeye ve topluma kazandırır. Bu iş yerleri için de, bizim için de böyledir. Rekabet olmadığı yerde inovatif çalışma olmaz” diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Danışmanı Remzi Bat ise son yıllarda TÜRSAB olarak eğitime ağırlık verdiklerini ifade etti.

Bat, “Bu eğitimler sadece kendi personellerimize yönelik oluyordu. Bu aşamada Plaza Akademi çok farklı bir şey yapıyor. Personellerimiz dışında da herkese açık olacak bu eğitimin verilecek olması çok önemli. O yüzden bu programda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

AMADEUS Türkiye Genel Müdürü Eric Willems ise şunları söyledi:

“AMADEUS olarak 33. yılımızı kutluyoruz. Dünyada 195 ülkede çalışıyoruz. 1994 yılından bu yana Türkiye’deyiz. Plaza Tur ile çok güzel bir iş birliğimiz var. Bu projeye çok önem veriyoruz. Bilet kesilme işi uzmanlık gerektiren bir iş ve böyle personele çok ihtiyaç var. Böyle bir eksiği gidermek için bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.”

Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, “Bugüne kadar birbirinden görülerek öğrenilen bu iş artık konunun dünyadaki en uzman kuruluşlarından birisi olan AMADEUS yetkilileri tarafından öğretilecek. Plaza Turizm olarak sektörümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisi olan yetişkin işgücü konusuna katkı sağlıyor olmaktan çok mutluyuz. Bu sektörümüze ve Bursa’ya karşı bizim bir sorumluluğumuzdu ve bunu yerine getiriyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında ‘Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı’ için protokol imzalandı.
Kaynak: İHA