Tarihçi Uğurluel, Miraç Hadisesini Anlattı

Tarihçi Talha Uğurluel, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen sohbet programında Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı anlatarak Miraç hadisesinin gerçekleştiği yer ile ilgili bilgi verdi.

Tarihçi Uğurluel, Miraç Hadisesini Anlattı
Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri programına katılan Uğurluel, Mescid-i Aksa’nın çok ilgi beklediğini ifade etti.

Emeviler döneminde Mescid-i Aksa Cuma Camisi’nin inşa edildiğini de belirten Uğurluel, aynı dönemde yine Kubbet-üs Sahra Kaya Türbesi’nin inşa edildiğini anlattı. Uğurluel, “Bu yer Kur’an’ın Uzak Mescid diye anlattığı Mescidi Aksa’dır” dedi.

Peygamber Efendimizin, Miraç hadisesinin yaşanacağı akşam Kabe’nin avlusundaki amcasının kızı Ümmühani’nin evinin bir köşesinde Burak denilen kanatlı ata bindiğini de anlatan Uğurluel, “Daha sonra Kudüs’e ulaştı. Burada kanatlı atı Burak’ı bağladı. Miracın ertesi günü müşrikler, ‘Mekke’den Kudüs’e gelmeni ispatla’ diyor. Hz. Muhammed, bunun üzerine gördüğü yapıları, kemer ve putperestlerin yaptığı sütunları anlatıyor” diye konuştu.

Peygamberimizin atını bağladığı duvara, “Burak Duvarı” denildiğini de kaydeden Uğurluel, batılıların Batı Duvarı ve Yahudilerin ise Ağlama Duvarı dediğini anlattı. Uğurluel, Hz. Muhammed’in Miraç hadisesinden getirdiği en güzel hediyenin de 5 vakit namaz olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA