SMA Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı

Adıyaman’da 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda okullarda eğitim gören 151 bin 580 öğrenci karne sevinci yaşarken, SMA hastası 4. sınıf öğrencisi Recep Talha Güler karnesini evinde vali yardımcısının elinden aldı.

SMA Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı
Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, milli eğitim şube müdürleri ve öğretmenler, evde eğitim gören doğuştan SMA hastası 4.sınıf öğrencilerinden Recep Talha Güler’i evinde ziyaret etti.

Güler’i evinde ziyaret eden Vali Yardımcısı Murat Süzen ve beraberindekiler Güler ve ailesiyle bir süre sohbet etti. Vali Yardımcısı Süzen, evde eğitim gören Güler’in karnesini takdim ederek ona eğitim ve öğretim hayatında başarılar diledikten sonra hastalığının tedavisi için Adıyaman Valiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini vurguladı.

Karnesini ve takdir belgesini Vali Yardımcısı Murat Süzen’in elinden alan Güler’e aynı zamanda Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve öğretmeni Mehmet Börta tarafından çeşitli hediyeler verildi.

SMA hastası Recep Talha Güler’e karne vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, "Şimdi Recep kardeşimizin karnesini evde veriyoruz çünkü evde eğitim alıyor. Bildiğiniz gibi devletimizin okullara gelemeyecek sağlık problemleri olan öğrencilerimize verdiği imkan bu, öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ayağına geliyor. Burada onlara akademik anlamda verilemesi gereken eğitimlerini eksiksiz bir şekilde almaları için çaba sarf ediyorlar. Bugün o vesileyle tabi ilimizde birçok örneği olmasına karşın Recep kardeşimizi ziyarete geldik örneklik teşkil etmesi açısından onun karnesini veriyoruz. Eğitimde başarılı olduğunu görmek ayrıca mutluluk verici, gerçekten çok güzel bir çaba sarf etmiş. Bu vesileyle ben başından sonuna kadar eğitimiyle ilgilenen öğretmenimize, aile bireylerine ve anne ile babaya gerçekten çok ciddi işler düşüyor” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Recep Talha Güler ise “Çok mutluyum. Karnemizi valimizden aldım. Okumak çok güzel bir şey, okuyup bir iş sahibi olmak istiyorum. Allah devletimizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA