Sivas, Yozgat Ve Tokat'ta Karne Heyecanı Yaşandı

Sivas, Yozgat, ve Tokat’ta öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Sivas, Yozgat Ve Tokat'ta Karne Heyecanı Yaşandı
2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Yozgat TOKİ Şehit Mehmet Koçak Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

Karne törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yozgat’ta 6 bin 526 öğretmenin yanı sıra 78 bin 486 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Bugün öğrencilerin en mutlu günüdür bir sene boyunca yaptıkları emeğin karşılığını bugün alıyorlar. Onların sevinçlerine ortak olmak için karne dağıtım törenlerine geldik. Ben anne babaları çocukları tebrik ediyorum. Yaz tatilinde çocuklara da söylüyorum sadece kitap okumak ya da oyun oynamak değil ikisini de beraber yapmalılar. Nihayetinde çocukların dinlenmeye de ihtiyaçları var. Öğrendiklerini de unutmamaları için ders tekrarına da ihtiyaçları var" dedi.



Sivas’ta 120 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Sivas’ta 120 bin öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı. Kent merkezindeki Cebecioğlu İlkokulu Okulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtımı öncesi okul bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bedensel engelli öğrenci Arda Güler, Arif Nihat Asya’nın ’Bayrak’ adlı şiirini okudu. Şiirlerin ardından öğrenciler çeşitli dans ve yöresel halk oyunları gösterisi yaptı.

Törende Konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy öğrencileri tebrik ederek,"Yaz boyu boş oturmasınlar, bol bol kitap okusunlar bu bir, ikincisi, akrabalarını ziyaret etsinler, köyleri varsa köylerini ziyaret etsinler. Yaz tatilinde bunları yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler 2016- 2017 eğitim-öğretim yılının son dersine girerek karnelerini öğretmenlerinden teslim aldı.

Tokat’ta 109 bin 795 öğrenci karne aldı

Tokat genelinde de 109 bin 795 öğrenci 2016-2017 eğitim öğretim dönemini tamamlayarak yaz tatiline girdi. 2016-2017 yılı karne töreni Alparslan İlkokulu ile Mehmet Emin Saraç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Öğrencilere karnelerini Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı verdi. Çocukları geleceğe hazırlanma noktasında özellikle sosyal ve kültürel noktalarda çocukların daha birikimli ve donanımlı hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Can,"Ülkemizi temsil edecek, tanıtacak bilim adamlarına, fizik adamlarına, şairlere, edebiyatçılara, kavuşturacak sistemleri kurmak zorundayız. Fiziki binalar tek başına yetmiyor. Onun içerisini doldurmak lazım. O da bizlerin, sizlerin görevi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Can ve Başkan Eroğlu, öğrencilere karne verdi.
Kaynak: İHA