Salıpazarı HEM Yıl Sonu Sergisi

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Saydan, serginin açılışında, el emeği, göz nuru ürünlerin kursiyerlerin emeği olduğunu söyledi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Saydan, şunları söyledi:

'Müdürlüğümüzde örgün eğitim dışında kalmış kişilere okuma yazma ve Kur'an-ı Kerim öğretmek için de kurslar açıyoruz. İlçemizde kurulan tekstil fabrikaları ve İŞKUR işbirliğiyle dokuma konfeksiyon makineci kursları açıldı. 100'ün üzerinde kursiyerimiz, iş garantili kurslarımızdan istifade etti. Ayrıca besicilik, süt sığırcılığı, sürü yönetimi gibi kurslar da düzenlenerek uluslararası standartlarda üretim hedeflendi.'

Gençleri zararlı alışkanlıklardan alıkoymak, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla tekvando, güreş, futbol gibi spor kursları açtıklarını, işaret dili ve geleneksel kültürlerin yaşatılması amacıyla halk oyunları kursları düzenlendiğini anlatan Saydan, 75 kursta bin 150'ye yakın kursiyer ve 700'ün üzerinde açık lise ve açık ortaokul öğrencisine kurs verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Serginin açılışına Kaymakam Hilal Küsmez Günaydın, Belediye Başkanı Halil Akgül, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, ilçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Hakan Akçay, Halk Eğitim Müdürü Yaşar Ertan ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA