Saç Kıran Problemi Gençleri Tehdit Ediyor

Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, saç kıran probleminin gençleri tehdit ettiğini söyledi.

Saç Kıran Problemi Gençleri Tehdit Ediyor
Real Hair Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, "Saç kıran hem erkek hem de bayanlarda görülen hoş olmayan genellikle olduğu bölgede yuvarlak bozuk para büyüklüğünde meydana gelen ve parlak yapısıyla kıl köklerini etkisine alıp olduğu bölgedeki kılları yok eden bir sorunudur" dedi.

Saç kıranın genel olarak stresli-üzüntülü gibi ya da vücut direncinin düşük olduğu dönemlerde çıktığını anlatan Zeynep Günel, "Saç kıran oluştuğu bölge olarak tüm kafa, sakal, bıyık gibi kıl olan tüm alanlarda görülebilir. Görüldüğü bölgeye göre adı da değişir. Saç kıran oluştuğunda en önemli ve yapılması gereken daha fazla üzülmemek ve hayatınızdaki olumsuzluklara son vermek olmalıdır. Üstelik çoğu saç kıran hangi bölgede olursa olsun genellikle zaman içerisinde herhangi bir uygulama yapmadan da yok olmaktadır. Bu yüzden hiçbir şey yapmadan gözlenmelidir" diye konuştu.

İleri düzey sakal veya saç kıran oluşumunda dermatoloji uzmanına başvurarak gerekli ilaç tedavisine başlamak gerektiğini anlatan Zeynep Günel, "Doktora başvuracağınız zamana kadar en etkili çözüm ise sarımsakla hafif hafif masajlar yapmak olacaktır. İlaç tedavisi ile de saç kıran sorunun önüne geçilebilmektedir. Mezoterapi seansları da saç kıran tedavisinde çok etkili sonuçlar vermektedir. Saç kıran ileri düzeyde total aleopesia çevirebilir ve geç kalınması durumunda var olan tüm saçları kaybetme riski mevcuttur. Bu yüzden başlangıç düzeyinde iyi şekilde takip edilmelidir. Küçük boyutlu saç kıran veya sakal kıranlarda ekim yapılma ve bu sorundan yüzde 100 kurtulma şansınız da mevcuttur. Yapılacak her uygulama planlı ve gözlemlenmelidir. Çoğalmayan para büyüklüğündeki saç veya sakal kıranlarda en etkili tedavi bulunduğu bölgeye kıl kökü naklidir" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA