Ramazanın Sıcağında Ağaçlara Can Verdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin yeşil bir imaja kavuşması adına çalışmalara devam ediyor.

Ramazanın Sıcağında Ağaçlara Can Verdi
Bu bağlamda şehrin dört bir yanında fidan dikiminin yanı sıra bitkilendirme ve çiçeklendirme çalışmaları sürüyor. Kendi fidanını ve kendi çiçeğini üreten Belediye yapılan fidan dikimlerini de hassasiyet ile takip ediyor. Eski vahşi çöplük depo alanında yapılan ağaçlandırma çalışmalarında olumlu meyveler alındı. Bölgede yaklaşık 2 ay önce dikilen fidanlar tuttu. Yeşil bir kent için ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerine değinen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, bu kapsamda dikilen fidanların tuttuğunu ve birimlerin bu konuda hassas davrandığın belirtti.



“Ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz”

Konu hakkında açıklama yapan Yaman, “İlimizin yemyeşil bir şehir olmasını önemsiyor ve çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

İlimizde değişim ve gelişim adına çalışıyoruz. Belediyemizin 600 milyon TL’lik bütçesinin her kuruşunu kentimize harcamak adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu nedenle bütün birimlerimiz alanda fedakarca çalışmaktadır. İlimizde dikkate aldığımız çalışmalardan birisi de yeşil bir Mardin’i inşa etmektir. Bu nedenle ağaçlandırma ve çiçek dikimine önem vermekteyiz. Fidanlarımızı ve bitkilerimizi kendi tesisimizde üretmekteyiz” dedi.



“Fidanlar tuttu”

Dikilen fidanların takibini de yaptıklarına vurgu yapan Yaman, “Fidanlarımızın büyümesi ve gelecek nesillere ormanlık alanlar bırakılması için dikimlerimizin ardından takiplerimizi yapmaktayız. Bu noktada geçtiğimiz aylarda eski çöp depo alanında yaptığımız 2 bin fidan tuttu. Yakın bir zamanda burada vatandaşlarımız piknik yapabilecekler. İlimizde bu noktada değişim için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA