Emekli Hakim Albay Üçok Açıklaması 'Bu Yargılananların Tamamı FETÖ'cüdür'

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki FETÖ yapılanmasını ilk ortaya çıkaran ve kendisi de kumpas mağduru olan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Ankara’da devam eden 15 Temmuz çatı davasına ilişkin, “En küçük bir şüphem yok. Bu yargılananların tamamı FETÖ’cüdür” dedi.

Emekli Hakim Albay Üçok Açıklaması 'Bu Yargılananların Tamamı FETÖ'cüdür'
Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasını daha 1986 yılında askeri okullara giriş için yapılan sınavlarda çalınan soruların araştırılmasıyla ortaya çıkaran ve FETÖ’cü askerlerin listesini hazırlayan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Ankara’da devam etmekte olan 15 Temmuz çatı davasında sanıkların ifadelerini, kontrollü darbe iddialarını ve ordu içinde hala varlığını sürdüren FETÖ’cü askerlerin oranını İHA’ya verdiği özel röportajla değerlendirdi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan 15 Temmuz çatı davasını ilk günden beri takip eden Ahmet Zeki Üçok, “FETÖ’nün Türk Silahı Kuvvetleri içerisindeki en üst düzey komuta kademesi yargılanıyor. Bunlar hem Türk Silahlı Kuvvetlerini çok iyi biliyorlar hem de örgütün (FETÖ) içerisinde yıllarca bulunmalarından dolayı örgüt yapısını çok iyi biliyorlar. Bu nedenle bu davanın çok iyi izlenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.



“Amaçları bu darbeyi Fetullah Gülen yapmadı söylemini ortaya koymak”

Ankara’da görülmekte olan 15 Temmuz çatı davasında sanıkların hepsinin FETÖ’cü olduğuna ama ‘FETÖ’cü olmadıklarını öne sürerek algı operasyonu yaptıklarına işaret eden emekli Hakim Albay Üçok, “İddianameleri okumuşsunuzdur. Partigöç (Genelkurmay eski Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç), bu darbenin en önemli kişilerinden birisi diyor ki, ‘Yurtta Sulh Konseyi’ açıklamasını bize CD ile ikinci başkan verdi. Yine Akın Öztürk’ü hatırlayın, ‘Ben Genelkurmay Başkanının talimatıyla Akıncı Üssü’ne gittim’ dedi.

Yine Alakuş (eski Kurmay Albay Fırat Alakuş) var biliyorsunuz. ‘Ben bizzat emri Aksakallı generalden (Zekai Aksakallı) aldım.’ Yani şimdi bu darbeyi FETÖ yapmadı da kim yaptı? İfadelerinde ne diyorlar, ‘Bu darbeyi kim yapmış olabilir’ diye soruyor hakim? Diyorlar ki ’TSK’nın içerisinde Cumhurbaşkanından nefret eden, AK Parti’nin iktidarından hoşnut olmayan Atatürkçüler, Kemalistler, MHP’liler, solcular yapmış olabilir.’ Burada da şuna vurgu yapıyorlar; TSK’nın 1960, 1970, 1980’den bu yana gelen bir darbe geçmişi var. Bunu da ortaya koyarak ‘15 Temmuz’u Fetullahçılar yapmadı. TSK içerisinde eski geleneği sürdüren bir grup subay var, bir araya geldiler ve yaptılar. Bizim bu darbe ile ilgimiz yok. Ben FETÖ’cü değilim, hatta FETÖ ile mücadele ettim, benim FETÖ ile hiçbir ilgim yok.’ Buradaki amaçları bu darbeyi Fetullah Gülen yapmadı söylemini ortaya koymak” yorumunu yaptı.

“Darbeyi bunların yaptıklarının bin tane delili, görüntüleri, tanık ifadeleri var”

“Bizim gözümüzün önünde 249 vatandaşımızı şehit ettiler, 2 binden fazla vatandaşımız gazi oldu” diyen Üçok, FETÖ’cülerin mahkemelerdeki savunmalarına kamuoyunun inanmadığını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına dair en ufak bir şüphesinin olmadığını vurgulayan Üçok, “Darbeyi bunların yaptıklarının bin tane delili, görüntüleri, tanık ifadeleri var” dedi.

Sanıklarının mahkemede yaptıkları savunmaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) gidecek şekilde hazırlandığına da dikkat çeken Üçok, “Tamamıyla dış basına, uluslararası kamuoyuna yapılan bir savunma, bu Türk kamuoyuna yönelik bir savunma değil. Bunlar yurt dışındaki uzantılarının verdiği talimatlar doğrultusunda ifadeler vererek Fetullah Gülen’in Amerika’daki, Avrupa’daki imajını üste çıkartmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bu yargılananların tamamı FETÖ’cüdür”

Ankara’da görülmekte olan çatı davada yargılananların FETÖ’cü olduklarına dair “En küçük bir şüphem yok” diyen Üçok şunları söyledi:

“Bu yargılananların tamamı FETÖ’cüdür. Üzerlerinden bu suçlamayı atmak için bu alçakça ihaneti başka insanlara bulaştırma çabasındalar. Bu darbe çok net söylüyorum Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş hükümetine, Türkiye Cumhuriyeti’nin devletine ve egemenlik hakkına yapılmış aleni bir saldırıdır.”

“TSK içerisindeki en büyük gurup hala FETÖ grubu”

Her yıl yaklaşık 5 bin civarında öğrencinin askeri okullara girdiğini ve bu öğrencilerin yüzde 80’inin FETÖ’cü olduğunu iddia eden emekli Hakim Albay Üçok, “TSK içerisindeki en büyük grup hala FETÖ grubu. Bu hem 15 Temmuz öncesi hem sonrasında Ankara Cumhuriyet Savcılığının TSK içerisindeki bu yapılanma ile ilgili çeşitli soruşturmaları sonucunda ortaya çıktı. O soruşturmalardan bir tanesi de bu askeri öğrencii alımlarına ilişkin yapılan incelemelerde her yıl yaklaşık 5 bin civarında askeri öğrencinin yüzde 80’inin FETÖ ile iltisaklı olarak, soruları alarak, onlarla iş birliği yaparak, mülakatlarda, muayenelerden onların desteği ile geçtiğini tespit ettiler. Bu da ne demek oluyor; 5 binin yüzde 80’i 4 bin eder. 2006’dan 2016 yılında kadar 10 yıllık sürede sadece bu 10 yılda 40 bin kişi eder. Ondan önce bu Fetullah yok muydu?” şeklinde konuştu.



“180 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve şu anda F-16 uçuruyorlar”

15 Temmuz sonrası ordudan atılan FETÖ’cülere de değinen Üçok, şunları söyledi:

“Atılanlara bakıyorsunuz 7 bin, 8 bin civarında neredeyse yüzde 15’i, geri kalan yüzde 85 hala görev yapıyorlar. Bunun en somut kanıtlarından bir tanesi de Konya Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle 280 tane F-16 pilotunun gözaltına alınması. Bunların 100 tanesi tutuklandı, 180 tanesi ise itirafçı oldukları için adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yani, ‘Biz evet Fetullahçıyız ama pişman olduk’ yönünde ifade verdiler ve savcılıkta bu 180 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı ve şu anda F-16 uçuruyorlar. 180 tane pilotu hafife almayalım. 180 pilot demek bugün dünyadaki birçok ülkenin pilot sayısından çok daha fazla. Yani bu bile TSK içerinde ne kadar güçlü olduklarının en somut kanıtı.”

“Ordumuzun içerisinde bu canilerin ne işi var?”

TSK içerisindeki FETÖ üyelerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden temizlenmesi gerektiği kanaatinde olduğunu söyleyen Üçok, “Meclisini bombalayan, halkın üzerine tankla giden Fetullahçı değil miydi? Yolda giden insanların üzerine helikopterlerden makineli tüfeklerle ateş açan FETÖ üyeleri değil miydi? Evet, FETÖ mensuplarıydı. O zaman bizim ordumuzun içerisinde bu canilerin ne işi var? Siz savaşırken sizi vurmayacağına, bomba atmayacağına, sizi taramayacağına kim garanti verebilir. O yüzden ben TSK’ın içerisindeki bu yapının hiçbir gerekçe gösterilmeden temizlenmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü yarın öbür gün verilecek bir talimatla hiçbirimizin hayal bile edemeyeceği eylemlerde bulunabilirler” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’yü hangi güçle kontrol edecekti de kontrollü darbe olsun”

Son dönemlerde 15 Temmuz darbe girişimin “kontrollü darbe” olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi rakiplerini ortadan kaldırmak için böyle bir darbe planladığı yönündeki iddialara da değinen Üçok, şu açıklamayı yaptı:

“Amerika’ya gittiğimizde bize şunu söylediler; ‘bu yaşlı adamı koskoca generaller niye dinlesin?’ İkinci söylemleri de şuydu; ABD senatörü, ‘Bakın sizin 15 Temmuz’dan önceki hükümetiniz tarafından tutulmuş lobi şirketinin temsilcisi bize geldi ve dedi ki; ’Bu darbe falan değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi iktidarını güçlendirmek için hayali bir düşman oluşturdu ve bunun adına FETÖ dedi.

Bununla mücadele ediyor anlamında muhaliflerini temizliyor ve kendi gücünü tüm Türkiye’de tartışmasız hale getirmek istiyor.’ Kim dedik bunu size söyleyen; ‘Sizin daha önceki lobi faaliyetlerinizi yöneten, seminerler düzenleyen buradaki temsilciniz.’ 15 Temmuz’dan önce bizim Amerika’daki lobi faaliyetlerimizi kim yönetiyordu? FETÖ’nün lobi şirketleri yönetiyordu. Şimdi FETÖ lobi faaliyeti yöneten vatandaş, Amerikalıya bunu anlatıyor.”

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi geliyoruz Türkiye’ye, bizim ülkemizde 249 kişi şehit, 2 binden fazla vatandaş gazi oldu. Ben şimdi bir kontrollü darbe yapacaksam bu darbeyi yapacak kişileri kontrol edebilecek, onlardan daha güçlü bir kontrol mekanizmam olması gerekir. Şöyle düşünün 48 kilo bir güreşçiyi sürersiniz meydana ama bunu kontrol etmek için ağır sıklet birisini de arkaya koyarsınız. Şimdi Cumhurbaşkanının 15 Temmuz öncesinde de kamu kurum ve kuruluşları içerisinde en zayıf olduğu yer neresiydi? TSK’ydı. TSK içerinde 15 Temmuz sonrası halen en güçlü grup olan FETÖ’yü hangi güçle kontrol edecekti de kontrollü darbe olsun. Bu sorunun cevabını vermediğiniz sürece, bir kontrol mekanizması geliştiremediğiniz sürece bu darbeye nasıl kontrollü darbe diyorsunuz. Bu tamamen FETÖ’nün Amerika’daki ağababalarının ortaya sürdükleri söylemin tekrarıdır. O yüzen de bu üst akıl, Amerika’daki istihbarat birimlerinin, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yapılmaya çalışan bu darbeyi yok saydırmak adına ileriye sürdüğü bu tezlere lütfen hiç kimse ne siyasetçiler, ne basın ne de bir başkası alet olmasın. Bunun FETÖ’nün darbesi olduğunu bütün ülke olarak biz kabullendik. Bu kişilerde kabullensinler.”
Kaynak: İHA