Ortak Sınavda Tam Puan Alan Öğrencinin Hedefi Çocuk Doktoru Olmak

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru cevaplayan Taşova İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kübra Nur Durmuş, çocuk doktoru olmayı hedefliyor.

İlçeye bağlı Kırkharman köyünden ilçe merkezindeki okuluna taşımalı sistemle giden Durmuş, ikinci dönem ortak sınavda tüm soruları doğru cevaplayıp tam puan almanın mutluluğunu yaşıyor.

Durmuş, AA muhabirine, köyleri ilçe merkezine uzak olduğu için okula servisle gidip geldiğini söyledi.

Eve döndüğünde anne babasına yardım ettiğini, işleri bittiğinde ders çalışmaya başladığını belirten Durmuş, 'Okulda öğretmenlerimin yardımı, köyde olmam nedeniyle arkadaşlarımla telefonla irtibat kurarak test soruları üzerine sık sık görüşüp ders çalışıyordum. Köylerde oturan arkadaşlarıma tavsiyem, düzenli çalışma ile aile ve öğretmenlerin desteğini aldıklarında başaracaklarına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Sınavda tam puan almanın kendisini ve ailesini çok mutlu ettiğini vurgulayan Durmuş, iyi ve başarılı bir eğitim hayatı geçirerek çocuk doktoru olmayı hedeflediğini kaydetti.

Anne Yeter Durmuş da kızının başarısı ile gurur duyduğunu dile getirerek, 'Kızım okuluna servis ile gidip gelmesine rağmen zorluklar karşısında hiçbir zaman pes etmedi. Çok çalıştı ve başardı. Diğer çocuklar da çok çalışsınlar, yılmasınlar.' dedi.

Kaynak: AA