Öğrencilere Karne Hediyesi Spor Ayakkabısı

Gaziantep’te 2016-2017 eğitim öğretim yılının sonunda karne alan öğrencilere spor ayakkabısı hediye edildi. Karnesini gösteren öğrencilere toplam 150 bin ayakkabı hediye edilecek.

Öğrencilere Karne Hediyesi Spor Ayakkabısı
Kentte toplam 571 bin 776 öğrenci karne heyecanı yaşarken ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan ve eğitimlerini burada sürdüren 59 bin 786 Suriyeli öğrenci de karne aldı. Barak Mahallesindeki Barak Ortaokulunda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım töreninde Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere karne hediyesi olarak spor ayakkabısı hediye edildi. Şahinbey Belediyesine karnesi ve nüfus cüzdanıyla gelen öğrencilere karne hediyesi olarak ayakkabılar verilmeye başlandı.

Barak Mahallesi’ndeki Barak Ortaokulunda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı.

Vali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtıp, spor ayakkabısı hediye etti. Yerlikaya, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının bugün sona erdiğini ve tüm öğrencileri kutlayarak öğretmen ve tüm okul idarecilerine teşekkür eden Başkan Tahmazoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerimizin spor yapması için ortaokul ve lise öğrencilerimizin tamamına yani Şahinbey Belediyesine bağlı 130 bin öğrencimizin tamamına spor ayakkabısı hediye ediyoruz yazın spor yapsınlar diye. Kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar diye, sağlıklı bir yaşam sürdürsünler diye. Mutlaka her gencimizin en az bir dalda spor yapmasını önemsiyoruz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük parkı olan yaptığımız yeşil vadi parkındaki lunaparktan da ücretsiz faydalanmalarını sağlıyoruz ve hediye çeki veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz bu yaz spor yaparak kitap okuyarak ,gönüllerince eğlenerek ve dinlenerek geçirsin istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Belediye ye gelerek karne hediyesi alan öğrenciler ise tatile hediye alarak başladıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek Şahinbey Belediyesi ve Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür etti.
Kaynak: İHA