Muş'ta Uyuşturucu Ve Asayiş Operasyonları

Muş’ta polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 13 kilo 113 gram esrar ele geçirilirken, çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri da yakalandı.

Muş'ta Uyuşturucu Ve Asayiş Operasyonları
Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde satan, nakleden suç şebekelerine ve şahıslara yönelik Ortakent köyü civarında çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda, bir araçtan toplam ağırlığı 13 kilo 113 gram gelen kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar hakkında ’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma ve Nakletme’ suçundan işlem yapılmıştır. Gözaltına alınan 3 şahıstan 2’si çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış, bir şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır" denildi.

Çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili yapılan açıklamada ise, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 16 Mayıs 2017 tarihinde meydana gelen otodan hırsızlık, mala zarar verme olayının şüphelisi olarak tespit edilen bir şahıs, yapılan çalışmalar sonucu yakalanmış ve çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanmıştır. Ayrıca, 3 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen evden hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme olayında ise; ikametten bir dikiş makinesi, çeyiz malzemeleri, çelik tencere seti, kahvaltı seti, 32 parça yemek seti, 2 adet bakır kazan ve ikametin bakır kablo elektrik tesisatını çalan, yaklaşık 10 bin TL’lik zarar meydana getiren 3 şahıs, yapılan çalışmalar üzerine yakalanarak gözaltına alınmışlar ve çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA