Milas 'Ta Orhan Menteşe Eğitim Ve Çocuk Müzesi Açıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde Orhan Menteşe Eğitim ve Çocuk Müzesi, düzenlenen törenle açıldı. Yarım asır önce kullanılan eğitim-öğretim malzemelerinin sergilendiği müze, Pazar ve Pazartesi günleri hariç, haftanın diğer günlerinde açık olacak.

Milas 'Ta Orhan Menteşe Eğitim Ve Çocuk Müzesi Açıldı
Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören, bir grup öğrencinin flüt dinletisi ile başladı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçmiş yıllarda eğitim-öğretimde kullanılan birçok araç ve gerecin bulunarak kurulan müzenin, geleceğe ışık tutacağını belirterek; “Bir hafıza oluşturmak adına, yeni öğretmenevimizin açılışından sonra eski öğretmenevimizi bu şekilde bir müzeye dönüştürmeyi düşündük. Açılan bu müzenin gelecek nesillere eğitim-öğretim ile ilgili bilgi vermesi, görerek öğrenmesi adına geçmişte kullanılan bu araç ve gereçleri bir müzenin içerisinde saklamak istedik.

Açacak olduğumuz müzemizin ilçemize, eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diyerek, açılışa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte öğrenciler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, sergilenen; araç-gereç, resim ve diğer ürünler hakkında bilgiler verildi.

Açılış töreni müzenin gezilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA