Mehmetçik Vakfından Şehit Ailelerine 642 Milyondan Fazla Yardım

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, vakfın kuruluşundan bu zamana kadar geçen 35 yıllık süre içerisinde 44 bin 617 Mehmetçik ailesine 642 milyon 338 bin 700 TL yardım yapıldığını söyledi.

Mehmetçik Vakfından Şehit Ailelerine 642 Milyondan Fazla Yardım
Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ölüm ve maluliyet yardımı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, Ramazan’da fitre ve zekat yardımlarını kabul etmeye başladı.

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi İbrahim Yıldırım, bu zamana kadar yaptıkları yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Topladığı yardımlarla şehit ve gazi çocuklarının eğitiminde önemli bir rol oynadıklarını belirten Yıldırım, “Mehmetçik Vakfı, kuruluşundan bu zamana kadar geçen 35 yıllık süre içerisinde 44 bin 617 Mehmetçik ailesine 642 milyon 338 bin 700 TL yardım yapmıştır. Halen bin 119 Mehmetçik çocuğuna bakım ve öğrenim yardımı yapılmaktadır. Gazilerimizle birlikte toplam 8 bin 805 kişiye her ay 7 milyon TL maddi yardım yapmaktayız. Bu yıl da içinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlarımızın bağışlarını kabul etmekteyiz“ dedi.

Ramazan dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını kabul eden Mehmetçik Vakfına temsilcilikleri aracılığı ile anlaşmalı bankalardan havale ve EFT ücreti ödemeden bağış yapılabilmekte. Ayrıca Mehmetçik Vakfı internet sitesi www.mehmetcik.org.tr adresinden online olarak ve tüm operatörlerden 2582’ye SMS göndererek bağış yapılabilir.
Kaynak: İHA