Mardin'in Yeni Bir Fuar Alanına İhtiyacı Var

Geçen ay düzenlenen 4.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı (Magrotex 2017) katılımcı firmalarıyla gerçekleştirilen saha çalışması, Mardin’de acilen sabit bir fuar mekanına ihtiyaç olduğu gerçeğini ortaya koydu.

Mardin'in Yeni Bir Fuar Alanına İhtiyacı Var
Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde Mardin Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2014 yılından itibaren yürütülen “81 İle 81 Akademik Danışman” Projesi kapsamında, Mardin İli ve İlçeleri Odaları/Borsalarının Mardin MAGROTEX-17 Fuarına ilişkin yaptığı saha çalışması çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. 12-15 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen 4.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na katılan firmalarla gerçekleştirilen ve bu fuarın katılımcıları açısından nasıl değerlendirildiğini ortaya koymayı hedefleyen saha çalışması, Mardin İli ve İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci’nin koordinasyonu ve üniversitenin iktisat bölümünde eğitim gören öğrencilerin katkılarıyla yapıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise üniversitenin sanayiye ve iş adamlarına rehberlik etmeyi ilke olarak kabul ettiğinin altını çizerek iş adamları ve sanayicilerin daha bilinçli bir üretim yapmaları için üniversiteyle daha sıkı bir işbirliğine girmeleri gerektiğini söyledi.

Ağırakça, “Üniversitemiz bu konuda bütün ilgili öğretim üyelerimizle birlikte biz Mardinli sanayici ve iş adamlarına rehberlik etmeye hazırız.” dedi.

Kaynak: İHA