Manisa Protokolünden Öğrencilere Tatil Mesajı

Manisalı belediye başkanları yayınladıkları mesajla öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Manisa Protokolünden Öğrencilere Tatil Mesajı
Manisa’da Yunusemre Beldiye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban yayınladıkları mesajla öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Manisa’da yaz tatiline giren 248 bin öğrenciden tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, "Karne notları nasıl olursa olsun tüm çocuklarımızın, gençlerimizin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini diliyorum. Yunusemre Belediyesi olarak geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin, gençlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yine belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Spor Okulu kursları düzenliyor. Çocuklarımızı yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz kurslara katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Başkan Çerçi, 10-11-17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek tüm adaylara da başarılar diledi.

Başkan Şirin’den öğrencilere karne mesajı

Turgutlu’da 2016-2017 eğitim ve öğretimini tamamlayan yaklaşık 32 bin öğrenciye iyi tatiller dileyen Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Dileğim şudur ki karne notları nasıl olursa olsun tüm çocuklarımızın yaz tatilini önemli bir fırsata dönüştürerek hem fiziken hem ruhen hem de zihnen yenilenme süreci geçirmeleridir. Bu anlamda Turgutlu Belediyesi olarak bizler de dün olduğu gibi bugün de onların özellikle sportif faaliyetlere katılımını sağlamak adına seferber olduk. Başvurularını almaya başladığımız Yaz Spor Okullarımızla onların hizmetinde olacağız. Futbol, satranç, basketbol, yüzme, güreş ve hentbol branşlarında kurslarımız başlayacaktır. Tek amacımız çocuklarımızın hoşça vakit geçirmesi, kendilerini kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda geliştirerek geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamaktır" ifadelerine yer verdi.

"Yaz tatilini güzel şekilde geçirmeniz için çalışıyoruz"

Öğrencilerin bir yıllık emeklerinin karşılığında tatili hak ettiklerini belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Bir yılın sonunda aldığınız karnelerinizde notlarınız ne olursa olsun; umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin. Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin iyi bir eğitim almalarına ve onların her alanda kişisel, sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine destek olmalıyız. Salihli Belediyesi olarak çocuklarımızın yaz tatilini en güzel şekilde geçirmenizi sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Sizler için belediyemiz öncülüğünde yaz spor okulları ile yaz kursları düzenliyoruz. Tek amacımız sizlerin hoşça vakit geçirmesi ve geleceğe güvenle bakan nesiller olarak yetişmenizdir" dedi.



"Karneler öğretmenler, veliler ve öğrencilere aittir"

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise "Başarılı öğrencilerimizi gönülden kutluyor, karnesinde zayıf not olan öğrencilerimize de düzeltmeleri için fırsat verilmesini diliyorum. Karnesinde kırık notu olan öğrencilerimize anlayışla yaklaşılmasının yanında, akranlarıyla kıyaslanması ve sürekli eleştirilmeleri endişe ve korkuya yol açabileceği gibi kendilerine olan güvenlerini de sarsacaktır. Kaldı ki karneler sadece öğrencilere değil; öğretmenler, veliler ve öğrencilere aittir. Öğrencilerimizin eksikliklerini başarısızlık olarak düşünmeden ve onları üzmeden bu tatilin hazırlık dönemi olacağı inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen, öğrenci ve velilere iyi tatiller diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA