Manisa'da Karne Sevinci

Manisa'da ilk ve orta öğrenim seviyesindeki 249 bin 452 öğrenci karnesini alarak, tatile girmenin sevincini yaşadı.

Ali Rıza Ortaokulunda bahçesinde düzenlenen törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, karne alıp tatile çıkan bütün öğrencileri tebrik etti.

Milli Eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, 'Güzel başarılı ve hayırlı bir tatil diliyorum. Yazın bol bol dinlenin, bol bol gezin ama annenizle, babanızla da vakit geçirin. Kitap okumayı lütfen bırakmayın. Biz ne yaptıysak bu çocuklarımızı için yaptık. Ne yaptıysak Türkiye'nin geleceği olan bu öğrencilerimiz için yaptık.' diye konuştu.

Amaçları okulları fiziki olarak iyileştirmek olduğunu belirten Kaymakam Çorumluoğlu, bu hedefi de en kısa zamanda gerçekleştireceklerini kaydetti.

Ardından Çorumluoğlu ve beraberindekiler bir sınıfa giderek öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri verildi.

Törene Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed İnan Yamlı, Okul Müdürü Ali Emül, Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Ağar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Manisa’da resmi ve özel okullarda okul öncesi 20 bin 990, ilkokulda 72 bin 811, ortaokulda 83 bin 29, ortaöğretimde 68 bin 81, Eğitim Uygulama Merkezi’nde 688 ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde 3 bin 853 öğrenci olmak üzere toplam 249 bin 452 öğrenci karne alacağı belirtildi.

Kaynak: AA