Malazgirt'te Ramazan Etkinlikleri

MUŞ – Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafında 4 gün boyunca Ramazan etkinlikleri düzenlenecek.

Malazgirt'te Ramazan Etkinlikleri
Malazgirt Belediyesi tarafından ilçeye davet edilen Kedi Organizasyon ve tiyatro topluluğu ekibi tarafından ilçede 8 ile 11 Haziran tarihleri arasında 4 gün boyunca Hacivat-Karagöz, meddah, ilahi konserleri ve söyleşiler gibi program düzenleyecek. Kaymakam Soner Kırlı’nın talimatıyla Ramazan ayı etkinlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. İlçede gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm projeleri ile birlikte sosyal faaliyetlere de önem veren Kırlı, Ramazan ayında bir dizi programın yapılmasında etkili oluyor. Malazgirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşların iftarlarını açmaları için her Cuma günü yemek dağıtımının yanı sıra eğlence programlarının da organize ediliyor.

Özgürlük Parkında kurulan iftar sofrasında her Cuma günü bin kişiye iftar yemeği verildiğini dile getiren Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, “İlçe halkına güzel bir Ramazan ayı yaşatmak için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ediyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşturacağız. İftar sofralarının yanı sıra Ramazan eğlenceleri de düzenliyoruz. Bu tür etkilikleri yapmamızın sebebi, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerin ve mahalle kültürünün yeniden yaşatılmasıdır. Bu düzenlediğimiz iftar sofralarında mümkün olduğunca mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Ramazan eğlenceleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde ayrıca kurulan stantlarda satılan ürünlerin gelirlerinin kimsesiz öğrencilerin eğitim masrafları için kullanılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA