Köy Okulunda Resim Sergisi

Narman İlçesine bağlı Güvenlik Köyü İlkokulunda öğrenim gören 10 öğrenci yılsonu resim sergisi açtı.

Köy Okulunda Resim Sergisi
10 öğrencisi bulunan köy okulundaki öğrenciler 24 adet tabloyu görücüye çıkardı. Köy öğretmeni Sema Turgut tarafından açılan resim kursu hafta sonu öğrencilere hizmet verdi. Öğrencilerin 6 aylık eğitimi sonunda ortaya çıkan eserler büyük beğeni topladı. Turgut: " Başta yapabileceğimiz konusunda zorluklar yaşadık. Hem öğrencilerin tablo eğitimine olan yabancılığı hem de malzemelerin temini bizi biraz zorladı. Ama çocukların ilgili ve istekli olması bu zorlukların üstesinden gelmemizi sağladı." dedi.

Okulun 4. sınıf öğrencisi Fatma Gürbüz ise, "Kendimiz küçüğüz; ama hedeflerimiz büyük. Başta böyle tablolar yapacağımı söyleseler inanmazdım. Ama fırsat verilince başarabildiğimi gördüm. Artık benim de yeni hayallerim var." diye konuştu.

Açılan resim kursuna Halk Eğitim Merkezi de destek verdi. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nevzat İşler: "Böyle bir serginin köyde olması mutluluk verici. Yeter ki öğrenciler hevesli ve istekli olsunlar. Biz ücra bir köy de olsa kursumuzu seve seve açarız." dedi.

Sergi, çocukların yılsonu etkinliği, ney ve semazen gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA