Kesintisiz Enerji İçin Abonesiz Kullanıcıları Kayıt Altına Alınıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü, kayıt dışı elektrik kullanımını önleyebilmek için abonesiz elektrik kullanıcılarını kayıt altına alıyor. Enerji şirketi, Ramazan ayı boyunca devam edecek bir çalışma başlatırken, bu sırada müşterilerinin elektrik enerjisi ile ilgili taleplerini de değerlendiriyor.

Kesintisiz Enerji İçin Abonesiz Kullanıcıları Kayıt Altına Alınıyor
Enerji Bakanlığı ve EPDK’nın ilgili mevzuatları doğrultusunda müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji tedariği için kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadelesini aksaksız sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, değişik sebeplerle abonelik yapmadan elektrik kullanan tüketicileri, abone yaparak kayıt altına alıyor. Bunun için Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü il genelinde bir çalışma başlattı. Oluşturulan 30 ayrı ekip, sokak sokak dolaşarak göç, düzensiz kentleşme veya kaçak kullanım gibi nedenlerle abonesiz elektrik kullanan tüketicileri belirliyor. İl ve ilçe merkezlerinin yanı sıra köyleri de dolaşan ekipler, abonesiz olarak kayıt dışı elektrik tüketenler ile ilgili mevzuatı uygulayarak, abonelik işlemlerini yapmak üzere enerji şirketine davet ediyorlar. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte Batman’daki abonesiz tüketici sayısı da ortaya çıkmış olacak.

"Sorun yaşanmasına neden oluyor2

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Batman İl Müdürlüğü Enerji Kayıpları Kontrol Yöneticisi Vahap Pınar, özellikle köylerde abonesiz olarak kayıt dışı elektrik kullanımının fazla olduğunu söyledi.

Pınar, kayıt dışı kullanım nedeniyle yerleşim birimlerinde ihtiyaç duyulan enerji miktarını belirleyemediklerini, bunun da enerji kalitesini düşürerek, kesintilere yol açabildiğini söyledi.

Enerji verirken trafoların kurulu gücünü kayıtlı müşteri sayısına göre belirlediklerini kaydeden Pınar, “Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir şirketiz. Ancak özellikle kırsalda abonesiz kullanıcılar yüzünden kesintisiz enerji sunma noktasında zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz. Abonesiz kullanıcılar, hesapta olmayan tüketimleri ile bulundukları köydeki enerji kalitesini olumsuz biçimde etkileyebiliyor. Bu çalışma tamamlandığında tüm kullanıcılar kayıt altına alınacağından enerji arzında sürekliliği de sağlayabileceğiz” diye konuştu.



"Amacımız ceza kesmek değil"

Söz konusu çalışmanın Ramazan ayı boyunca 30 ekiple gerçekleştirileceğini de kaydeden Pınar, bu sayede daha çok kırsaldaki müşterilerinin sıkıntılarının giderilmesinin hedeflendiğine vurgu yaptı. Çalışmalar sırasında muhtar ve duyarlı müşterilerinden destek beklediklerini kaydeden Enerji Kayıpları Kontrol Yöneticisi Pınar, bu çalışmanın sadece Dicle Elektrik Bölgesinde değil, ülke genelinde yapıldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA