Kayseri'den Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi, Bekir Yıldız Bulvarı üçüncü etap çalışmalarına devam ederken yol güzergahında sanat yapıları da inşa ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bulvar üzerine köprü yapılması ve mevcut köprünün genişletilmesi işi için ihale yapıldı.

Konuyla ilgili ihaleye iki firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 204 bin lira olan ihalede, katılımcı firmalardan Sinan İnşaat 1 milyon 631 bin lira, Kılıç İnşaat ise 1 milyon 796 bin lira teklif verdi.

Her iki teklifin ihale komisyonu tarafından incelenmesinin ardından ihalenin neticeleneceği bildirildi.

- Başkan Akay'a ziyaretler

Kayseri Pancar Kooperatifinin 64. Olağan Genel Kurulu sonrasında göreve yeniden seçilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Kayseri Şeker Fabrikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, Tomarza AK Parti İlçe Başkanı Davut Şahin, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Tamer ve Yönetim Kurulu, Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat ve Yönetim Kurulu üyeleri, Boğazlıyan köylerinden Oğulcuk, Esentepe ve Karakoç köyü çiftçileri de heyetler halinde başkan Akay'ı ziyaret ederek tebrik etti.

- Türk Kızılayı'ndan Doğu Türkistanlılara yardım

Türk Kızılayı Talas Şubesi tarafından Doğu Türkistan'daki Çin zulmünden kaçan ve Kayseri'de ikamet edenlere gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunuldu.

Yardım dağıtımına katılan Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, yapılan bu yardımın bir nebze de olsa Doğu Türkistanlıların yaralarını saracağını belirtti.

Tümtürk, hayırseverlere ve Türk Kızılayı Talas Şubesine teşekkür etti.

Talas Şube Başkanı Ünal Yüksel ise, Türk Kızılayı olarak dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara el uzatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA