Karnelerini, Vali Şahin'in Elinden Aldılar

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım ilçesi Gazi Paşa İlkokulunda düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım törenine katıldı.

Karnelerini, Vali Şahin'in Elinden Aldılar
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından, Gazi Paşa İlkokulu’nda Müdürü Erkan Altıntaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullarının göstermiş olduğu başarı ve okulun eğitim alanındaki çalışmalarıyla ilgili bilge vererek bir konuşma yaptı. Daha sonra 1/A sınıfı öğrencisi Belinay Beykoz mezuniyet konuşması yaptı. Ardından 4/B sınıfı öğrencisi Beyzanur Numanuğlu ’Okulum’ adlı şiiri seslendirdi.

"İnşallah ayaklarımızı uzatıp da bu 3 aylık tatilde yatmayacağız"

Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, "Böyle güzel bir yaz gününde karne töreni yapıyoruz. Karne törenini bu okulda yapmamızın da bir nedeni vardı. Okul müdürü öğrencileri ile beni ziyaret gelmişlerdi. Öğrenciler, ’Sayın Valim bu sene okul törenini bizim okulumuzda yapabilir miyiz’ demişlerdi. Ben de kabul ettim ve bu gün buradayım. İyi ki, sizin gibi güzel ve çalışkan öğrencilerle bir araya gelmişim. Böyle cıvıl cıvıl çocuklarımızla iç içe olmak bizi neşelendiriyor. Eğitim hep beraber katkı sağlayacağımız ve bir yere taşıyacağımız bir kavram. Yani bunun bir tarafı öğrenci iken bir tarafı öğretmen, bir tarafı biz yöneticiler, okul müdürleri, milli eğitimdeki çalışanlar, anneler babalar, sokaktakiler ve caddedekiler, kısaca yürüyen, duran, yaşayan bütün yaratıklar, canlılar eğitimin bir parçası olmak durumunda. Eğer biz bunu milli eğitimin tekeline itecek olursak eğitimde istediğimiz başarıyı elde edemeyebiliriz. Onun için velilerimizin de bu konuda çok dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Bu günden itibaren üç aylık bir tatile ayrılıyorsunuz. İnşallah ayaklarımızı uzatıp da bu 3 aylık tatilde yatmayacağız. En geç pazartesi gününden itibaren mahalle kursları, Kur’an kursları açılıyor, farklı kurslar açılıyor çocuklarımızın mutlak suretle oralara gönderilmesi gerekiyor. Hem pozitif ilimler alacağız hem manevi ilimler alacağız çocuklarımızın bireysel kültürleriyle ilgili eğitimleriyle ilgili katkıları varsa onları alacağız. Enstrüman çalma yeteneği olan öğrencilerimiz enstrüman öğrenecekler. Spora merakı olan yavrularımız spora yönlendirilecek. Mutlak suretle her yavrumuz bir tane bireysel spora ve bir tane enstrüman öğrenmeye yönlendirilmesi gerekiyor" dedi

"Eğitim deyince akan sular duruyor"

Kitap okumanın önemine değinen Vali Şahin, "Yalnız kaldıklarında sıkılmamaları adına, kendilerinin daha sağlıklı olmaları adına bu ülkeye, millete, insanlığa katkı sağlamak adına her şekilde kendilerinin mücehhez olmaları, donanımlı olmaları gerekiyor. Bunun yolu yöntemi de gerçekten kaliteli nitelikli çok iyi bir eğitimden geçiyor. Eğitim deyince akan sular duruyor. Emin olun hayatta üç şey var. Benim hayatım da ‘eğitim, eğitim, yine eğitim’. Benim bu güzel yavrulara öğüdüm şu, yaşınıza uygun kitap mutlaka okuyun. Kitaptan uzak durmayın ne yaparsanız yapın en güzel arkadaş kitap olacaktır size. Mutlak günlük tutun. Kitap kokusunu içinize sindirerek okuyun. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir tatil diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi Samsun yöresine ait halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra Vali Şahin, Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesinde yetenek taramasını gecen öğrencilere madalyalarını verdi. Ardından, Gazi Paşa İlkokulu 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine iftihar ve onur belgelerini verdi. Törenin ardından Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere sınıflarında karneleri dağıtıldı.

Karne dağıtım törenine ayrıca; İlkadım kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Mili Eğitim Müdürü Çoşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA