İkinci 'Oğlum Bak Git' Fenomeni O Anları Anlattı

Yalova’da yol verme meselesi yüzünden tartıştığı motosiklet sürücüyle olan diyalogları sosyal medyada fenomen olan kamyonet sürücüsü, yaşananları anlattı.

İkinci 'Oğlum Bak Git' Fenomeni O Anları Anlattı
Geçtiğimiz günlerde Yalova’da yol verme meselesi yüzünden tartıştığı motosiklet sürücüyle olan diyalogları ile sosyal medyada ikinci “Oğlum Bak Git” fenomeni olan kamyonet sürücüsü Yüksel Durmuş, yaşananları anlattı. Kocaeli’nin Gebze İlçesi Sultan Orhan Mahallesi 1136 Sokakta oturan evli iki çocuk babası Durmuş, 35 yıldır kamyon şoförlüğü yaptığını ve 2 dönem Gebze Kamyoncular Kooperatif Başkanlığı yaptığını söyledi.



“Motor geliyor ben bunu görerek geçtim”

Motosiklet sürücüsü ile yaşadığı olayı anlatan kamyon sürücüsü Yüksel Durmuş, “Her zaman gidip U dönüşü yaptığımız yerde oldu. Orada U dönüşü yapılması benim suçum değil. Ya Karayollarının ya da o tabelayı oraya koyan trafiğindir. Ben oradan yıllarca geçtim. Ben Gebze’den Yalova’ya o olayın yaşandığı yere malzeme götürdüm. O malzemenin de bende olması da beni biraz frenledi. U dönüşü dönmek için kendi pozisyonumu aldım. Yolda bekledim, trafik biraz rahatladı. Tam o arada yaklaşık 500 metre kadar uzaklıktan bir tane yarım otobüsün geldiğini gördüm. Onun yavaş geldiğini gördüm, benim de arabamda var 400 kilo yük. Ben tam yola girerken otobüsün solundan motosikletin geldiğini gördüm. Motor geliyor ben bunu görerek geçtim. Beni orada durdurup bana hakaret edecek olan varsa motorcu değil yarım otobüstür” dedi.



“Bana plakanı alacağım deyip baştan beni tahrik ediyor”

Bana plakanı alacağım deyip baştan beni tahrik ediyor diyen Durmuş, “Motorcu beni 30 saniye dinlemedi. Ben ona soluma geç dedim. Camdan konuşmak için. Biz karşıya geçtikten sonra bana küfür etme diyor ama videonun başında bana küfür ediyor. Bana plakanı alacağım deyip baştan tahrik ediyor. Oğlum bir dinle dedim. Ben seni gördüm geçtim dedim. Bana kuralları öğretmeye kalkıyor. Benim belki 35 senede görmediğim kurallar var. Bana, sen gördün demi geçtin diyor, 35 senedir ben görerek geçiyorum zaten. Severim mesleğimi. Yanıma geldikten sonra bana diyor ki benim ailem var. Ailen var tamam, güzel. Ben ona o yüzden şiddet göstermedim. Benim oğlumla yaşıt” şeklinde konuştu.



“Senin gibi bir Trabzonlunun Yalova’da ne işi var, sen git memleketine dedi bana”

Motosikletlinin kendisine ırkçılık yaptığını söyleyen Durmuş, “Ben 50 yaşında adamım. Hayata küsmesin diye bir tarafını kırıp sakat bırakmadım. Ama o kaskına takmış kamerayı benim ağzımda ki çürük dişi bile çekmiş. Oğlum çıkar şunu dedim. Ben orada suçlu olduğum için demedim anlaşalım diye. Benim oğlum var diyorum, bana ne senin oğlundan diyor. Anneme küfür ediyorsun diyor bana. Benim hiç suçum olmadan benim anneme küfür etti. Onun şimdi yanına kalacak. O şimdi 95 doğumlu bir çocuk. Başını kuma sokmuş. O videoyu yayınlarken adam ol. O adam değil, yaratık. O videonun tamamını yayınla. Bana ırkçılık yaptı. Senin gibi bir Trabzonlunun Yalova’da ne işi var, sen git memleketine dedi bana. Oraya adamların geldiğini, kendisinin mesaj yazıp Yalova’dan motorcu çağırdığını açıklasın. Ben pişmanım, yapanın yanında kaldığını bilseydim ben bu çocuğu hayatına küstürür, sakat bırakırdım. Yapardım ama yapmadım. Tanımıyorum etmiyorum ne suçu var. Sen git oğlum diyorum. Bana kabadayılık yapıyor. Motoru arabamın önüne çekiyor. Mesajla Yalova’dan motorcu çağırıyor. Bu mudur adamlık. Bu nedir ya. Atmış adam Facebook’a, benim çürük dişimi de göstermiş sonra kamyoncu barbar diyor. Ben neden barbarım” ifadelerini kullandı.

“Bana kamyoncuların vermediği desteği motorcular verdi”

Avukat tutmaya param olsa çoktan dava açmıştım diyen Durmuş, “Ben buradan motorculara teşekkür ediyorum. Bana kamyoncuların vermediği desteği motorcular verdi. Hala motorcular benim dostumdur. Kırgınım, üzgünüm. Arabasını eşeği takanı yakalıyor adli makamlar onu karakola götürüyor. Ama benim kişisel hayatıma saldırı yapan, beni deşifre eden, benim iş imkanlarımı kısıtlayana bir şey yapılmıyor. Ben ayda 2 bin TL’ye geçinen bir kamyoncuyum. Benim avukat tutmaya param olsa zaten çoktan dava açmıştım” dedi.

Gebze Barosundan avukatların bana yardımcı olmasını istiyorum”

Yaşanan bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirten Durmuş, “Dışarıda kamyoncu yalnızdır deyip, 30 senemi Gebze’de şoförler cemiyetine harcadığım şoförlük esnaflarının hiçbirinden yakınlık görmedim. Yapanın yanına kalmayacak. Eğer hukukçular adalet sistemi bana tamam kamyoncu sen kendi adaletini sağla diyorsa ben yarın o motoru boynuna bağlar onu Yalova’dan denize atarım. Bende atarım çevremde atar. Ama ben istiyorum ki bir kişi yüzünden motorcular zan altında kalmasın. Ben bu konuda Gebze Barosunun avukatlarından bir tanesinin gelip bana yardımcı olmasını istiyorum. Bu yaptığı yanına kalmayacak. Ben kamyonumu satılığa çıkarttım. Evde benim iki çocuğum bir eşim var. Psikolojim bozuldu. İş imkanlarım kısıtlandı. Özgürlüğüm kısıtlandı. Artık bunaldım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA