'Hanke'ye Ağıt' Şiiri Beste Oldu

Ordulu müzik öğretmeni Özgür Menderes Öztürk, Şırnak’ın Şenoba bölgesinde yüksek gerilim hatlarına takılan helikopterde şehit olan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı ‘Hanke’ye ağıt’ şiirini notalara döküp besteledi.

'Hanke'ye Ağıt' Şiiri Beste Oldu
Müzik Öğretmeni Özgür Menderes Öztürk, doğum gününde kızıyla evde otururken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın şiirini okuduğunu gördüğünü, ardından şiiri bulduğunu ve bestelemeye karar verdiğini belirtti.

Şiiri notalara döküp bestelediğini, daha sonra müzisyen arkadaşlarıyla bir araya gelerek seslendirdiklerini anlatan Öztürk, “Ülke olarak terör yüzünden çok sıkıntı ve acı çektik ve halen çekiyoruz. Bu anlamda yüreğimiz buruk. Aydoğan Paşa’nın şiirini Cumhurbaşkanımız televizyonda okuduğunu görünce ben de oldukça duygulandım ve naçizane notalara döküp besteledim ve müzisyen arkadaşlarımla seslendirdik. Şiirin bestesini ben, müziği Zafer Bozdağ seslendirmeyi ise İlker Yılmaz yaptı” dedi.

Şırnak’ın Şenoba bölgesinde AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda düşmesi ile içinde bulunan 13 personel şehit olmuştu. Şehit olan askerler arasında Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın da bulunuyordu. Şehit olan Tümgeneral Aydın’ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı "Hanke’ye ağıt" isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası’nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla."
Kaynak: İHA