Güroymak'ta Başarılı 80 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarı gösteren 80 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Güroymak'ta Başarılı 80 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı
TEOG’da başarı elde eden öğrenciler, hükümet konağı bahçesinde düzenlenen programla ödüllendirildi. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçede 80 öğrencinin TEOG’da başarı göstererek çok güzel sonuçlar elde ettiğini belirterek, "Bu başarı bu rakamlarla sınırlı kalmayacak. İnşallah bunu daha da arttıracağız. Annenize babanıza yardım edin, ama ders çalışmayı da unutmayın. Bu bilgiler emeğinizi oluşturuyor, lisede bu bilgiler üzerine bir şeyler koyacaksınız. Eğer bu bilgileri iyi pekiştirirseniz, lisede daha rahat uyum sağlarsınız. Bu başarıyı inşallah üniversiteye taşırsınız. Bu başarıda öğretmenlerimize ve eğitim camiasındaki arkadaşlarımızın çok emeği var. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Alibeyoğlu, çocuklarıyla beraber törene katılan velilere de seslenerek, “Eğitimin temelinde 3 unsur vardır. Bunların birincisi öğrenci, ikincisi öğretmen, üçüncüsü ise velidir. Bunların üçü bir araya gelmediğinde eğitimde başarı sağlamak mümkün değil. Onun için biz veliler olarak başta okulumuza ve öğretmenlerimize sahip çıkacağız. Çocuklarınızın geleceği için gece gündüz çalışıyorsunuz. Okul konusunda da onları anlayarak destek olmalı ve sahip çıkmalısınız. Çocuklarımız evden çok sınıfta zaman geçiriyor. Çocuklarımızın en çok kaldığı yer dolayısıyla okuldur. Çocuklarınızın sırtına çantasını verip harçlığını da ekleyerek okula gönderip, ’öğretmen baksın ve ilgilensin derseniz’ başarılı olamazsınız. Hepimiz bir arada ve hep birlikte eğitimin peşinden koşmalıyız. Eğitimde başarı sadece binayla, sırayla, tahtayla veya bilgisayarla olmaz. Eğitimde başarı olacaksa öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte çabalamasıyla olur. Biz doğunun incisiyiz, eğitimin de birincisi olduk ve bu başarıyı çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Bunun yanında birbirine saygı gösteren, birbirini selamlamayı unutmayan, birbirini tanıyan, eşine dostuna sahip çıkan iyi adam da yetiştirmemiz lazım. Bu da bizim hedefimiz, Allah’ın izniyle siz değerli velilerimizle birlikte bu hedefe de ulaşacağız. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından TEOG sınavında başarı sağlayan 80 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Programa kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA