Güneydoğu'da Karne Heyecanı

Diyarbakır, Siirt ile Batman'da ilköğrenim ve ortaöğrenim seviyesindeki 706 bini aşkın öğrenci karnelerini aldı Diyarbakır Valisi Aksoy: 'Çocuklarımızın tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, fırsat buldukça kitap okumalarını ve spor yapmalarını tavsiye ediyoruz' Batman Valisi Deniz: 'Eğitim olmadan gelişim, değişim olmuyor. Bir ülkenin kalkınması eğitimdeki başarısıyla mümkün'

Diyarbakır, Siirt ile Batman'da ilköğrenim ve ortaöğrenim seviyesindeki 706 bini aşkın öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine, Vali Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksoy, kent genelinde 438 bin 580 öğrencinin karne aldığını belirtti.

Aksoy, 'Velilerimize, karnelerden beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl için daha sağlıklı planlama yapmalarını öneriyoruz.' dedi.

Çocuklara karşı yapılan olumsuz bir davranışın onların gelişimini olumsuz etkileyebileceğini anlatan Aksoy, bu konuda duyarlı hareket etmenin önemine değindi.

Aksoy, 'Çocuklarımızın tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, fırsat buldukça kitap okumalarını ve spor yapmalarını tavsiye ediyoruz.' diye konuştu.

- Siirt

Siirt'te de 98 bin öğrenci karnelerini aldı.

80. Yıl İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini veren Vali Tutulmaz, yoğun bir eğitim öğretim yılının geride kaldığını belirtti.

Tutulmaz, öğrencilerden tatili çok iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.

Tören, öğrencilerle fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

- Batman

Batman'da Yeni Mahalle İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Ahmet Deniz, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende ilk olarak valilikçe hayata geçirilen, 'Batman Her Yerde Okuyor' projesinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Vali Deniz, öğrencilere yaz tatilinde kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Deniz, ilde 170 bin öğrencinin karne sevincini yaşadığını belirtti. 'Eğitim olmadan gelişim, değişim olmuyor. Bir ülkenin kalkınması eğitimdeki başarısıyla mümkün.' ifadelerini kullanan Deniz, ilde fiziki mekanlar açısından sıkıntının bulunmadığını bildirdi.

Tüm imkanları seferber edip çok güzel okullar yaptıklarına işaret eden Deniz, 'Okullarımızın içi dolu olsun istedik. Sadece bina yaparak eğitim problemini çözmek mümkün değil. 'Nitelikli eğitimde kararlı adımlar' adında bir proje hayata geçirdik. Çok da yoğun bir çalışma içerisine girdik ve neticesini çok yakında inşallah alacağız. Okul öncesinde Türkiye'de öğrenci sayısını en fazla artıran il olduk. Bu projemizin ilk meyvesiydi.' şeklinde konuştu.

Daha sonra Deniz, Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente yerleşen ikiz kardeşler Arin ve Arya Shofu ile diğer öğrencilerin karnelerini verdi.

Shofu kardeşler, ilk defa karne almanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA