GAÜ'de Mezuniyet Coşkusu

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne Amerikan Üniversitesinin 31. mezuniyet törenine katıldı.

GAÜ'de Mezuniyet Coşkusu
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2016-2017 akademik yılı 31’inci dönem mezunları diplomalarını alıyor. Bu yıl bin 500’e yakın yeni mezun veren üniversitede bu yıl 2 ayrı mezuniyet töreni düzenleniyor. Dün akşam Girne Amfitiyatro’da, doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle, Eğitim, İşletme, Havacılık, Denizcilik Fakülteleri, meslek yüksek okulu ve uygulamalı sosyal bilimler öğrencileri diplomalarını alırken, bu akşam da diğer bölümlerden mezun olan öğrnciler diplomalarını alacak. Mezuniyet töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende ilk konuşmayı yapan GAÜ Rektörü Profesör Doktor Kutsal Öztürk, 3 kıta 7 ülkede faaliyet gösteren üniversitede, 115 ülkeden öğrencinin bir kültür mozaiği içinde eğitim aldığını belirterek, amaçlarının dünyaya barış ve sevgiyi yayacak dünya insanları yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, bu yılın en fazla mezun verilen yıl olduğunu vurgulayarak, 45 ülkeden bin 500’e yakın mezunun 2 ayrı törenle diploma alacağını kaydetti.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ülkede bir üniversite adası olma yolunda önemli adımlar atıldığını dile getirerek dünyanın dört bir yanından 93 bin öğrencinin ülke üniversitelerinde eğitim aldığını söyledi.

Mezunların, KKTC’nin kültür elçileri olacağına inandığını belirten Berova, mezunların ülkelerine döndüklerinde iyi yerlere geleceklerini ifade etti.

Berova, mezunları ve onlara emek veren aileleriyle akademisyenleri kutladı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da, GAÜ’den mezun olup ana vatan Türkiye ve diğer 3’üncü ülkelere gidecek mezunlardan KKTC’nin fahri elçileri olmalarını ve KKTC’yi daha güzel, daha özel bir ülke yapmak için yaptıkları çalışmalarla katkı sağlamalarını istedi. Gençlerin üniversite eğitimi aldıkları ülkeleri hiç unutmadığını ve bu ülkelerin her zaman yaşamlarında özel bir yer tuttuğunu söyleyen Ertuğruloğu, mezunlara başarılar dileyerek KKTC’yi unutmamalarını diledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise konuşmasında acıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların ise çoğaldığını vurgulayarak, mezunlar ve ailelerinin mezuniyet coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Akıncı, mezuniyetlerde, öğrencilerin çalışmaları yanında aileler ve akademisyenlerin de büyük emekleri olduğunu dile getirdi.

GAÜ gibi güzide bir üniversiteden bilgiler edinen mezunların artık üniversite eğitimini tamamlayarak hayat okuluna başlayacağını söyleyen Akıncı, gençlerin aldıkları teorik eğitimleri artık pratiğe dökeceğini kaydetti.

Akıncı, mezunlara yaşamları boyunca öğrenmeye devam ederek, ülkeleri ve kendileri için güzel bir gelecek oluşturmalarını ve arkadaşları, üniversiteleri ve KKTC ile bağlarını asla koparmamalarını istedi.

Konuşmalarına ardından törene katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na plaket takdim edildi. Daha sonra, doktora, yüksek lisans ve lisans alanlarında üniversite eğitimini birincilikle bitiren mezunlar, kütüğe isim plakalarını çaktı. Protokolün, yüksek onur derecesiyle mezun olanlara diplomalarını vermesinin ardından mezunlar diplomalarını aldı.
Kaynak: İHA