FETÖ Sanıklarına Hapis Cezası

Elazığ'da 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla yargılanan üç sanığa 1 yıl 6 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan üç sanık, 1 yıl 6 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda sanık eski polis Mehmet Tilkici hazır bulundu, eski öğretmen Raziye Akçay ve Yaşar Batumak da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesinden SEGBİS aracılığıyla duruşma katılan sanık Akçay hakkında savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan okullarında görev alması, çocuklarını örgütün okullarına göndermesi, örgütle irtibatlı Zaman gazetesi ve Sızıntı dergilerine abone olması, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda Bank Asya'ya para yatırması nedeniyle 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Akçay'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Tilkici ve Batumak da pişman olduklarını belirtti.

Verdikleri ifadelerle devlete yardımcı olduklarını anlatan sanıklar, ifadeleri doğrultusunda ilde ve diğer illerde terör örgütü yapılanmalarının çözümüne yardımcı olduklarını kaydetti.

Aynı suçtan sanıkları cezalandıran mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaları nedeniyle indirime giderek, Tilkici'ye 1 yıl 6 ay, Batumak'a da 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Heyet, cezaları erteledi.
Kaynak: AA