Fedakar Babanın Mutluluğu

Malatya’da doğuştan engelli kızını 4 yıl boyunca her gün sınıfına kadar sırtında taşıyan baba, kızının aldığı takdir belgesiyle büyük mutluluk yaşadı.

Fedakar Babanın Mutluluğu
Malatya’da çiftçilikle uğraşan Ahmet Şahin, doğuştan belden aşağısı tutmayan 11 yaşındaki kızı Şeyma Şahin’i 4 yıl boyunca her gün birinci kattaki sınıfına sırtında taşıdı.

Derme İlkokulunda okuyan kızının iyi bir eğitim alması ve eğitimini tamamlaması için büyük fedakarlık yapan baba Şahin, okul idaresi tarafından ’Yılın Fedakar Babası’ seçilirken, karne gününde kızının takdir belgesi alması ile büyük mutluluk yaşadı.

Kızının karne alması ile duygularına hakim olamayan baba, kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, kızının eğitim hayatının devam etmesi için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini kaydetti.

Kızının takdir belgeli karnesinin, çektiği bütün çileleri unutturduğunu dile getiren Şahin, destekleri için okul idaresine de teşekkür etti.

İlkokul 4. sınıfı takdir belgesi alarak tamamlayan Şeyma Şahin ise aldığı belgeyi fedakar babasına armağan ettiğini kaydederek, amacının babasını mahcup etmemek olduğunu ifade etti.

Eğitim hayatında zorlandığını ancak ailesinin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının destekleri ile bir sıkıntı yaşamadığını belirten Şeyma Şahin, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Yaptığı anlamlı fedakarlık nedeniyle Ahmet Şahin’i “Yılın Fedakar Babası" plaketiyle ödüllendiren Okul Müdürü Feramuz Köroğlu da, Ahmet Şahin’in büyük özveri ile kızını hayata tutundurduğunu kaydederek bunun için kendisine teşekkür etti.
Kaynak: İHA