Edremit'te Abdurrahman Önül Konseri

Van’ın Edremit Kaymakamlığı ve belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinlikleri çerçevesinde sanatçı Abdurrahman Önül sahne aldı.

Edremit'te Abdurrahman Önül Konseri
Van Gölü sahilinde her akşam verilen iftar yemeği ve sonrasında organize edilen etkinliklerle vatandaşlar, Ramazan ayının maneviyatını yaşıyor. Murat Belet, Hasan Dursun, Serdar Tuncer ve Orhan Ölmez’in ardından Vanlılar bu kez de Abdurrahman Önül ile buluştu. İlahi sanatçısı Abdurrahman Önül, ilçe halkı başta olmak üzere Vanlılara unutulmayacak bir gece yaşattı. Sevilen sanatçı Önül, okuduğu birbirinden güzel ilahilerle Edremitlilerin gönlünde taht kurdu. Önül, konser esnasında sahneden inerek, kendisini izlemeye gelen ALS hastalığı ile mücadele eden ve kendisine şiir yazan Mustafa Çelik’in yanına da giderek yazdığı şiiri okudu.

Önül’ün yanına gelmesine mutlu olan Çelik ise, yakınları aracılığıyla yaptığı göz işaretleriyle teşekkürlerini ifade etti.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği ilahi konserinde Abdurrahman Önül, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdiği etkinlikte, bazı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. 20 bin civarında insanın geldiği ilahi konserinde adım atacak yer kalmazken, Önül ise konser esnasında Van’dan övgü dolu sözlerden bahsederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Önül, Vanlılarla bir daha buluşmak üzere konser alanından ayrıldı.

Öte yandan, Edremit Kaymakamlığı ve belediyesinin dün akşam ki iftar çadırına akın eden vatandaşların sayısı ise 6 bin 500 kişiye ulaştı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en kapsamlı iftar çadırında açılan oruçların ardından vatandaşlar gerçekleştirilen etkinliklerle de Ramazan ayının maneviyatını dolu dolu yaşamaya devam ediyor.
Kaynak: İHA