DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması

'Birilerinin Katar meselesi üzerinden, sınırların değiştiği, devletlerin yerine devletçiklerin ortaya çıktığı bu bölgeye şekil verme gayreti içinde olduğunu görüyoruz'.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 'Birilerinin Katar meselesi üzerinden, sınırların değiştiği, devletlerin yerine devletçiklerin ortaya çıktığı bu bölgeye şekil verme gayreti içinde olduğunu görüyoruz.' dedi.

Uysal, partisinin il başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her dakika çatışmaların tetiklenebildiği bir coğrafyanın ortasında bulunduğunu söyledi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize değinen Uysal, 'Birilerinin Katar meselesi üzerinden, sınırların değiştiği, devletlerin yerine devletçiklerin ortaya çıktığı bu bölgeye şekil verme gayreti içinde olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugün kendisine yeni bir boyut ve derinlik katma mecburiyetiyle karşı karşıyadır. Bu noktada mesuliyet, birinci derecede siyasetin meselesidir. Ramazan ayı olmasına rağmen İslam dünyasının bütün başkentlerinden kan ve gözyaşı fışkırdığı bir dönem yaşanıyor.' ifadelerini kullandı.

Uysal, DP'nin ilerleyen süreçte daha geniş kitlelerle buluşacağını vurgulayarak, 'Bir irade sahibi olarak, millet önünde, milletin gündemini ve asli meselelerini hem yerelde, hem genelde bütün dava arkadaşlarımızla yürütecek büyük bir mücadelenin içindeyiz.' diye konuştu.

Gültekin Uysal, Bilecik Valiliği, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile ziraat odasını da ziyaret etti.
Kaynak: AA