Diyarbakır, Siirt Ve Şırnak'ta Karne Sevinci

Diyarbakır, Siirt ve Şırnak’ta öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Diyarbakır, Siirt Ve Şırnak'ta Karne Sevinci
Diyarbakır’da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sora ermesi nedeniyle karne dağıtım etkinliği düzenlendi.

5 Nisan İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Hüseyin Aksoy, kent protokolü, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Aksoy, çocuklara tatilde neler yapacaklarını sordu. Öğrencilere yaz tatilinde spor yapmayı, kitap okumayı aksatmamalarını anlatan Aksoy, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti. Okuldaki birkaç sınıfı gezen ve bu sınıflarda eğitim gören öğrencilere karnelerini veren Vali Aksoy burada bir konuşma yaptı. Bir eğitim ve öğretim yılının daha tamamlandığını kaydeden Vali Aksoy, “Diyarbakır’da 438 bin 580 öğrenci karne alıyor. Çocukların karnelerinin bugün burada okul yöneticileriyle birlikte verilmesini, aileleriyle birlikte iyi bir tatil geçirmelerini özellikle bizler de bekliyoruz. Özellikle velilerimizden çocuklarının karnelerinde beklediklerinden daha düşük bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, bunun nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl için daha sağlıklı bir planlama yapmasını öneriyoruz. Çünkü çocuklara yönelik yapılacak olumsuz bir davranış onların gelişimlerini olumsuz bir noktaya taşıyabilir. Bu bakımdan velilerimizin duyarlı bir şekilde hareket etmelerinde büyük önem vardır. Çocuklarımızın tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmelerini, fırsat buldukça kitap okumalarını ve spor yapmalarını kendilerine tavsiye ettik. Yeni eğitim ve öğretim yılına da Milli Eğitim teşkilatımız hazırlıklarını yaparak başlamak üzere çeşitli faaliyetlerini sürdürecektir. Ben karne alan bütün öğrencilerimize iyi tatiller ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öğrenci velisi Mercan Tuğrul ise çocuklarının karnesini aldığını ve çok mutlu olduklarını kaydetti.

Tuğrul, “Bugün karnesini aldı. Başarı belgesinin aldı. Büyük emek harcadı çok çalıştı. İnşallah ilerde daha iyi olacak” diye konuştu.

Kentte, 438 bin 580 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Siirt

Siirt’te 80’inci Yıl İlkokulunda düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ve Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay katıldı.

Sınıfları gezen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, isimlerini okuduğu öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilere tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Tutulmaz, yorucu bir dönemin ardından tatilin dinlenerek ve kitap okunarak geçirilmesi gerektiği nasihatinde bulundu.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise il geneli yaklaşık 96 bin öğrencinin bugün karnelerini aldıktan sonra tatile girdiğini söyledi.



Öğrenciler karne mutluluklarını anne babalarıyla paylaştı.

Şırnak

Şırnak’ta da eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi.

Şırnak Merkez İstiklal İlkokulunda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve Şube Müdürü Evin Payan katıldı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, öğrencilere karnelerini dağıtırken, yaz tatilinde okumaları için hikaye kitapları hediye etti. Vali Su, “Bugün ilimiz 2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamladık. Yaklaşık 150 bin öğrencimiz karnelerini aldılar. Bir üst sınıfa devam edecekler. Kendileri de inşallah bu yaz tatilini iyi bir şekilde değerlendireceklerdir. Hem kitap okuyarak, hem spor yaparak hem de başka aktiviteler yaparak değerlendirmelerini istiyorum. Ailelere de çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim öğretim yılını gerçekten güzel bir şekilde geçirdik. TEOG’da iyi bir sonuç elde ettik. İl genelinde 18 çocuğumuz TEOG’da birinci oldular. Yine bir yanlışı olan yaklaşık 30 öğrencimiz var. İnşallah bundan sonrada ilimizde eğitim öğretimin seviyesini yükseltmek, çocuklarımızın daha da başarılı olmaları için okul müdürlerimiz, eğitim camiamızla birlikte gayret edeceğiz. Ben biten eğitim öğretim yılının, çocuklarımıza, ailelerimize, devletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şırnak merkez ve ilçelerinde toplam 152 bin 417 öğrencinin karne aldığı belirtildi.
Kaynak: İHA