Diyarbakır'da Halaylı Karne Sevinci

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde karne heyecanı yaşayan ilkokul öğrencileri halay çekerek karnelerini aldı. Başarılı öğrencilere Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan tarafından bisiklet hediye edildi.

Diyarbakır'da Halaylı Karne Sevinci
Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler yaz tatiline girdi. Merkez Sur ilçesi İskenderpaşa İlkokulunda düzenlenen karne törenine Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, kurum müdürleri ve veliler katıldı.

Karne dağıtım töreninden önce İskenderpaşa İlkokulu öğrencileri davul zurna eşliğinde halay çekerken, veliler çocuklarının bu anlarını telefonlarını kaydederek ölümsüzleştirdi. Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan tarafından da kitap okuma yarışmasında birinci olan öğrencilere bisiklet hediye edildi. Özkan burada yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız vatanına bağlı, ailesine bağlı örnek insanlar yetiştirmek. Bizim önceliğimiz bu. Çocuklarımızı ilerleyen yıllarda iyi bir birey, iyi birer insan ve iyi bir meslek sahibi olarak göreceğimize inanıyorum” dedi.



Tatilde kitap okuyacaklar

Karne heyecanı yaşayan öğrenciler tatilde zamanlarını oyun oynamanın yanı sıra kitap okumaya ayıracaklarını söyledi.

4. Sınıfa geçen Nurgül Baran bu yıl 23 kitap okuduğunu belirterek arkadaşlarına da kitap okumayı tavsiye etti. Yaz tatili boyunca günde en az bir saatlerini de ders çalışmaya ayıracaklarını dile getiren öğrenciler bugün çok mutlu olduklarını ifade etti.



“İskenderpaşa Okuyor”

İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş, “İskenderpaşa Okuyor” sloganıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da kitap okumaya ağırlık verdiklerini ifade ederek, “1 yıl boyunca 620 öğrencimizle beraber, düzenli olarak her hafta fon müziği eşliğinde kitap okuma saatlerimiz oldu ve bu kitap okuma saatlerimizde fon sesini duyan velilerimiz de okul bahçemize gelerek bizlerle beraber kitap okudu” diye konuştu.

Kaynak: İHA