Bursa'da 570 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bursa’da 570 bin öğrenci karne aldı. Öğrencilerin karne heyecanı yüzlerine yansıdı.

Bursa'da 570 Bin Öğrenci Karne Aldı
Türkiye’de 18 milyon, Bursa’da ise 570 bin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi bugün karnelerini aldı. İlk defa karne alan minik öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansıdı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 18 Eylül’de başlayacak.

Mollafenari Şehit Sinan Yaylı İlkokulu öğrencilerinin karne törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da katıldı.

Okulda düzenlenen İstiklal Marşı ezbere okuma ve “Başkana Mektup” yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile en çok kitap okuyan ve spor müsabakalarında derece alan öğrencilere Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 32 bisiklet hediye edildi.

Öğrencilere karnelerinin yanı sıra bisikletlerini de takdim eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Eğitim öğretim sezonuna emek veren, katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürümüzden öğretmenlerimize kadar herkese teşekkür ederiz. İnşallah dolu dolu bir eğitim döneminden sonra güzel bir tatil yaşanır. Bu tatili en güzel şekilde değerlendiren program yapılması gerekiyor. Burada yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Tabi ki öğrencilerimiz yazdıkları mektuplarda bizlere mesajı da verdi. İnşallah bu okula güzel bir kapalı spor salonu yaparız. Böyle programları da orada yapmak nasip olur” dedi.

Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için Bursa’nın çok daha yüksek hedeflere ulaşması gerektiğinin altını çizen Altepe, "Gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi ve bilinçli olması gerekiyor. Geçmişine ve ecdadına bağlı olarak güç almaları gerekiyor. Ben bu okuldaki öğrencilerin çok yüksek yerlerde başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, "Bu tatili iyi değerlendirmek gerekiyor. Dinlenmenin yanı sıra Bursa’nın tarihini ve kültürel dokusunu yakından takip etmelidir. Bunun için yapılacak olan çalışmalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi bizlere destek veriyor. Kitap okumaktan tutun da her türlü etkinliklere kadar" şeklinde konuştu.

İlk defa karne alan minik öğrenciler, yaşadıkları mutluluğu aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.
Kaynak: İHA