Bitlis Valisi Çınar'dan Karne Mesajı

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karne alan öğrenciler için mesaj yayımladı.

Bitlis Valisi Çınar'dan Karne Mesajı
Çınar, mesajında, öğrencilere iyi bir tatil dileğinde bulunurken, öğrencilerin yaz tatilinde dinlenmeyi hak ettiğini belirtti.

Karne notları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ahmet Çınar, “Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın” dedi.

Karne alacak öğrencilerin ailelerine de uyarılarda bulunan Çınar, karne notlarının beklentileri karşılamamış olabileceğini belirterek, ailelerin bunu çocuklara yansıtmaması gerektiğini söyledi.

Başarısızlığı sadece öğrenciye bağlamanın yanlış olduğunu ifade eden Çınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde elbette ki dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve sizlerin destek ve sevgisini hissetmeleridir.”
Kaynak: İHA