Bilecik'te 36 Bin 483 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Bilecik’te okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 36 bin 483 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

Bilecik'te 36 Bin 483 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2016-2017 eğitim-öğretim ikinci dönem karne dağıtım töreni Bilecik Cumhuriyet İlkokulunda Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Okul Müdürü Zeki Başdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler, Bilecik Valisi Süleyman Elban’ı kapıda karşılayarak çiçek takdim ettiler. Daha sonra seçilen 4 sınıfta karne dağıtımı yapan Vali Elban, öğrencilerle görüştü, hatıra fotoğrafı çektirdi ve öğretmenler odasında öğretmenlerle de sohbet etti.

“2 bin 485 öğretmenimiz ve 36 binin üzerindeki öğrencimizin de eğitim- öğretim yılını tamamlıyoruz”

2016-2017 eğitim öğretim yılının kazasız belasız sağlık içerisinde başarılı bir şekilde bugün itibariyle bittiğini anlatan Bilecik Vali Süleyman Elban, "2016-2017 eğitim- öğretim yılını sonlandırıyoruz. İlimizde ilk, orta ve lise olmak üzere toplam 175 okulumuzda 2 bin 485 öğretmenimiz ve 36 binin üzerindeki öğrencimizin de eğitim- öğretim yılını tamamlıyoruz. Başarılı ve iyi bir yıl geçtiğini düşünüyorum. İnşallah öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz önümüzdeki yaz dönemini daha verimli bir şekilde dinlenmiş bir şekilde geçirerek 2017-2018 eğitim- öğretim yılına inşallah hazırlıklı olurlar. Ancak bu süre zarfında bizlerde milli eğitim camiası yeni eğitim- öğretim yılına hem binalarımızın fiziki eksiklikleri ya da daha iyi olması açısında tüm çalışmalar yapılacak hem de öğretmen eksiği ya da bu dönem içerisinde geçen hafta il içi tayinleri tamamladık. Ardından mazeret gibi birçok yer değişikliği konuları da tamamlandıktan sonra inşallah Eylül ayında yeni eğitim-öğretim yılına hazır bir şekilde başlamış oluruz. Ben bu tamamlanan eğitim- öğretim yılında yolun mesaisini sarf eden eğitim neferi öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama önümüzdeki dönemi iyi değerlendirsinler. Önümüzdeki yıl daha da yoğun bir dönem olacak inşallah. İl olarak bulunduğumuz noktada eğitim- öğretim kalitesini ve çıtasını inşallah daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA