Başkandan Arsa Fiyatı Sitemi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanının inşa edildiği yer olan Gülyalı ilçesinde arsa fiyatlarının aşırı artması üzerine ilçe halkına seslendi. Başkan Yılmaz, “İlçemize havalimanı yapıldı diye 1 liralık yere 10 lira istemeyelim. Yerin de bir değeri var” dedi.

Başkandan Arsa Fiyatı Sitemi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesindeki iftar programı kapsamında, 2 bin 500 kişinin aynı sofrada bir araya geldi.

Gülyalı Belediyesinin önünde düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Enver Yılmaz, “2 bin 500 kişi aynı sofrada bir araya gelir denilmiş olsa kimse inanmazdı. Buluşmamızda maksat, karnımızı doyurmak değil birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirmektir” dedi.

Avrupa’da ilk kez deniz üzeri doldurularak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanının Gülyalı ilçesi için bir şans olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “20 sene önce, dünyada deniz üzerine havalimanı yapılacak ve bunlardan biri de Gülyalı ilçesinde olacak denilmiş olsaydı buna bir Allah’ın kulu inanmazdı. Şimdi ise havalimanımızdan günde 44 uçuş yapılıyor. 3 yıl önce havalimanı açılışının yapıldığı yıl ilçemizde verdiğimiz iftarda bize bu havalimanı bozuk, çalışmaz denildi ancak kurulduğu günden bu yana yolcu kapasitesi 1.5 milyonu aştı. Almanya’ya önümüzdeki aydan itibaren haftada 3 sefer yapılacak. Bunun yanı sıra Arabistan’a, Antalya ve Ankara’ya, İzmir ve İstanbul’a uçuşlarımız var uçaklarımızda yer yok. Dolayısıyla önemli bir ihtiyaca cevap veren havalimanımızı yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyor, gönül dolusu sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.



“1 liralık yere 10 lira istemeyelim”

Gülyalı’nın yaşanabilir en güzel ilçelerden biri olduğunu ancak yatırımcıların yer fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yakındığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “İlçemize havalimanı yapıldı diye 1 liralık yere 10 lira istemeyelim. Yerin de bir değeri var. Yapımına başlanılan Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulumuz artık fakülte oldu. İş Adamımız Veliddin Küçük tarafından yapılan ve ilçemiz için ciddi bir yatırım olan fakültemizde çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde faaliyete girecek olan Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültemizin Gülyalı ilçemize ciddi katkısı olacak” şeklinde konuştu.



“Çikolata Park yeniden ihale edilecek”

Türkiye’nin en tatlı projesi olarak nitelenen Çikolata Park’la ilgili sürece de değinen Başkan Yılmaz, “Çikolata Parkımızın ihalesini yaptık, projesini onayladık ve bütçesini hazırladık ancak işe başlayan müteahhit firma iflas etti. Şimdi sözleşmeyi iptal edip yeni bir ikmal proje hazırlayarak yeniden ihaleye çıkacağız. Bunun yanında proje üzerinde birtakım tadilat ve değişiklikler yapacağız. Çünkü günün şartları yeni ihtiyaçları da ortaya çıkarıyor. Çikolata Park, yaklaşık 60 dönümlük alan üzerinde çok önemli bir yer. Burası sadece Gülyalı açısından değil, Ordu ve Giresun açısından da çok ciddi cazibe merkezi. Gerekli talimatları ekiplerimize verdik. Allah izin verirse yeniden ihaleye çıkmak suretiyle Çikolata Park Projemize ilişkin taahhüdümüzü yerine getirmiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA