Başkan Şahin GKV'li Çocukların Hayallerine Dokundu.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri aldıkları meclis kararını verdikleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hayal ettikleri şehri tasvir ettikleri tablo da hediye etti.

Başkan Şahin GKV'li Çocukların Hayallerine Dokundu.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrenci meclisi 2017 meclis oturumlarında nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini anlatan önemli bir projeye imza atarak geliştirilen proje Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden GKV İlkokulu Öğrenci Meclisi Başkanı Ayşe Derin Tekerekoğlu ve Başkan Yardımcısı Yağız Bayrak’a Okul Müdürü Mustafa Şenel, Müdür Yardımcısı Uğur Özeren, PDR öğretmenleri Gökçen Bindal ve Fatma Okuyucu da eşlik etti. Öğrenciler tarafından proje görsel metaryellerle birlikte Başkan Şahin’e sunuldu.

Öğrenci meclisinin hazırladığı sunumda Başkan Şahin’den çocuk sokağı empati durağı, çocuk sokağında bir sonbahar ağacı, bir çocuk kütüphanesi, bir illüzyon odası, çocuk sokağının duvarlarının çocuklar tarafından resimlenmesinin yanı sıra etkinlikler olarak da bir çocuk kermesi, hayvan evleri, çocuk yayın evleri, çocuk meslek parkları, oyuncak atölyesi, toplumun bütün kesimlerinden çocuklara hitap edebilecek bir çocuk sokağı, çocuk kafeleri gibi Gaziantepli çocukların ihtiyaç duyduğu alanların oluşturulmasını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında gerçekleştirilmek üzere bir çocuk karnavalı gibi çocukların istekleri yer aldı.

Başkan Şahin ise Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının başarılarla dolu bir tarihe sahip olduğunu ifade ederek öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için adeta Büyükşehir Belediyesinde birçok birimi teyakkuza geçirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile ilgili daire başkanlarını toplantıya çağırarak öğrencilerin hayal ettikleri şehirle ilgili oluşturdukları çalışmaları paylaşan Başkan Şahin en kısa sürede GKV Özel Okulları Öğrenci Meclis Başkanı ve üyelerinin rehber öğretmenlerle birlikte hazırladıkları projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların startını verdi. GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclisi öğrencileri resim öğretmenleri Şeyma Aslantaş öncülüğünde hazırladıkları çocuk dostu şehir temalı büyük bir tabloyu da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e armağan etti.

GKV’li Çocuklar nasıl bir şehir istiyor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Öğrenci Meclisi tarafından hazırlanan projenin sunumunu gerçekleştiren GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı Ayşe Derin Tekerekoğlu ve Başkan Yardımcısı Yağız Bayrak üzerinde uzun süre çalıştıkları proje hakkında bilgi vererek, "Uzun süre nasıl bir şehirde yaşamak istediğimizi kendi aramızda tartıştık ve ortaya güzel sonuçlar çıkardık. Başkanımız Sayın Fatma Şahin bu anlamda bizleri sürekli desteklemiş, gerçekleştirdiği proje ve uygulamalarla çocukların huzur içerisinde oynayabileceği, yaşayabileceği onlarca projeye imza atmıştır. Meclisimiz ve Gaziantepli çocuklar adına Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri olarak en büyük amacımız huzur dolu bir şehirdir. Gaziantep’e yakışır kaliteli bir eğitim sisteminin olması bizi daha da güçlü kılacaktır. Bütün dünyanın sımsıcak sevgi ve mutluluk dolu olması için çalışıyor ve aldığımız eğitimlerle bunu destekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA