Bakan Eroğlu Açıklaması 'Gönül Dünyamızın Tek Kalesi Türkiye'dir'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu gönül dünyasının tek kalesinin Türkiye olduğunu ifade ederek, “İnanın gittiğimiz zaman bütün Afrika’nın, Ortadoğu’nun, Orta Asya’nın ve Balkanların umudu, ışığı Türkiye. O bakımdan umudu boşa çıkarmamız lazım” dedi.

Bakan Eroğlu Açıklaması 'Gönül Dünyamızın Tek Kalesi Türkiye'dir'
Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin il başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “İl Danışma Meclis” toplantısına katıldı.

Toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açışında konuşan Bakan Eroğlu, Türk milleti ile birlikte kendilerinin üstünde büyük bir yük olduğunu ifade ederek, “Çok çalışmaya mecburuz çünkü özellikle gönül dünyamızın tek kalesi Türkiye’dir. Bütün düşmanlar hatta dost bildiğimiz devletler dahil Türkiye’yi yok etmek için plan üstüne plan yapıyor. Suriye, Arap Baharı dediler şimdide Katar. Cumhurbaşkanımız hemen talimat verdi, ‘yeter artık dedi neticede bu gönül coğrafyasında biz varız bizden habersiz bir şey olmaması lazım.’ Hemen aynı günde meclisten karar çıktı. Cumhurbaşkanımızda aynı gün onayladı, kararnameleri imzaladık Allah’a şükür hazırız. Ama bunun için ne yapmamız gerekiyor güçlü olmak gerekiyor. Yani bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. O bakımdan hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz, güçlü olacağız. Ordumuzda güçlü olacak, kurumlarda, vatandaşımızda güçlü olacak. İnanın gittiğimiz zaman bütün Afrika’nın, Ortadoğu’nun, Orta Asya’nın ve Balkanların umudu, ışığı Türkiye. O bakımdan umudu boşa çıkarmamız lazım. Bütün Türk milletinin üzerinde büyük bir mesuliyet var hele tarihimizdeki en büyük mesuliyet bizim üzerimizde. O bakımdan birlikte çalışalım ama sadece çalışmakta yetmiyor birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirelim” dedi.

Bakan Eroğlu, ardından iftarı kentte kurulan iftar çadırında vatandaşlar ile birlikte yaptı.
Kaynak: İHA