Ayaklarını Kaybeden Köpek Yürüteçle Hayata Tutundu

Mardin’de bir aracın çarpması sonucu ayaklarını kaybeden köpek, tedavi altına alındığı Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde veterinerlerin yaptığı yürüteçle hayata tutundu.

Ayaklarını Kaybeden Köpek Yürüteçle Hayata Tutundu
Mardin’de Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatları sonucu yeniden düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, sokağa terk edilmiş, şiddet görmüş ve kaza geçirmiş hayvanların hayata tutunma merkezi oldu. Kentte, yaklaşık bir yıl önce araç çarpması sonucu arka iki ayağını kaybeden ve duyarlı bir vatandaş tarafından merkeze getirilen köpek, burada tedavi altına alındı. Bir yıldır tedavi gören köpeğe, veterinerler tarafından yürüteç takıldı. Engelli köpek bu sayede yeniden yürümeye başladı.



“Kendi imkanlarımızla yaptık”

Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Sorumlu Hekimi Nurettin Bozdağ, merkeze trafik kazası ve yaralanma ile ilgili çok fazla vaka geldiğini belirterek, “Şuanda burada 2 hastamız var. Bir yıla yakındır bizimle beraberler. Tedavi süreçleri bitmiş ama hayatlarının yaşamlarının daha iyi olabilmesi için ne yapabiliriz düşüncesi ile yola çıktık. Bu bağlamda iki ayaklarını dengede tutabilecek yürümelerinde kolaylık sağlayabilecek yürüteçler yaptık. Bunu kendi imkanlarımız ile bir hayvansever arkadaşımızın destekleri ile gerçekleştirdik. Bu bağlamda hastalarımız için daha modern ve kaliteli ithal 3 adet yürüteç siparişi verdik. Tedavi sürecinde yardımcı olacak” dedi.



“Bin 200 hayvan iyileştirildi”

Merkezde şuana kadar bin 200 hayvanın iyileşmesini sağladıklarına da dikkat çeken Bozdağ, “Hayvanlarımız araçtan inmeden önce iç dış parazit tedavisi yapılıyor. Hasta olanlar belirli bir süreçten sonra tedaviye alınıyor. Tedavi olanlar küpelenip, çiplenip tekrardan yaşam alanlarına salınıyor. Günlük ortalama 10 operasyon yapabilecek kapasitemiz var. Türkiye de elle sayılabilecek ultrason, film, tam kan, hastalık tanı cihazlarımız var” diye konuştu.

Kaynak: İHA