Avanos Belediyesinde 'İçme Suyu' Toplantısı

Avanos’ta içme ve kullanma suyuna yönelik yürütülen dezenfekte çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avanos Belediyesi Toplantı Salonundaki toplantıya, Belediye Başkanı İsmet İnce, Nevşehir Halk Sağlığı Müdür Vekili Levent Soysaldı, köy muhtarları ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Teknikeri Halim Kılıç, Avanos merkez ve 19 köyden alınan su numuneleri üzerinde yapılan analiz sonuçlarını açıklayarak dezenfekte çalışmalarının önemini anlattı.

İçme suyunu dezenfekte etmek amacıyla kullanılan klorun insan sağlığına zararını olmadığını aktaran Kılıç, şunları söyledi:

'İçme suyuna bağlı salgın hastalık ve ölümler klorlamanın yapılmadığı ülkelerde yüksektir. Bu listenin başında Afrika ülkeleri gelir. Sürekli ve düzenli olarak içme sularında analiz çalışmaları yapıyoruz. İl Özel İdaresi tarafından 19 köyde tespit ettiğimiz eksikliğin giderilmesi için ihale açıldı ve otomatik klorlama sisteminin bu köylerdeki depolara da kurulması için çalışma başlatıldı.'

Toplantıda, köylerdeki içme suyu depolarının periyodik bakımlarının yapılması ve çevresine tel örgü çekilmesi yönünde de karar alındığı bildirildi.

Kaynak: AA