ATO Yönetiminden TBMM Başkanı Kahraman'a Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti.

ATO Yönetiminden TBMM Başkanı Kahraman'a Ziyaret
ATO Başkanı Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, Ankara’nın temel sorunlarından birinin fuar alanı olduğunu söyledi.

Ankara’nın kongre ve sağlık turizminde de zayıf olduğunu vurgulayan Baran, “Bütün bunları hayata geçirebilmemiz için Ankara’dan yurt dışına ve yurt dışından Ankara’ya direkt uçuşların sağlanması lazım. Bu konuda sizin de desteğinizi istiyoruz” dedi.

Baran, Başbakan Binali Yıldırım’ın da direkt uçuşlar konusunda ATO’ya destek verdiğini bildirdi.

Ankara Ticaret Odasını layık olduğu yere taşımak için yaptıkları çalışmalardan söz eden Baran, Nefes Kredisi kapsamında 3 bin 500 ATO üyesine 400 milyon TL tutarında düşük faizli kredi sağladıklarını anlattı.

“50 bin artı istihdam sağladık”

ATO Başkanı Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli istihdam seferberliği kapsamında ATO bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası açtıklarını ve 50 bin artı istihdam sağladıklarını bildirdi. E-ATO hizmetiyle oda kayıt sureti, faaliyet ve ihale durum belgesini internet üzerinden elektronik imzalı olarak vermeye başladıklarını kaydeden Baran, ATO’nun internet altyapısını güçlendirme ve internet sitesini yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Gençlerde tarih bilincinin gelişmesini sağlamak için Çanakkale’ye 10 yılda 32 bin öğrenci gönderdiklerini anlatan Baran, 16 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Ankara Marka Festivali, 15 bin kişinin katıldığı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ve Ticaret Ataşeleri Buluşması hakkında da bilgi verdi.

Kahraman’dan ATO’ya direkt uçuş desteği

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çalışmalarından dolayı ATO yöneticilerini tebrik etti. Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların önemine işaret eden Kahraman, Ankara’nın çevresindeki illerin de bu imkandan yararlanabileceğini ifade ederek, “Sizler de yurt dışına giderken İstanbul’a gitmek zorunda kalmazsınız” dedi.

ATO’nun her yıl Çanakkale’ye 5 bin öğrenci göndermesini de takdir eden Kahraman, gençlerin kendi tarihlerini iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin ticaret ve sanayi sayesinde kalkındığını ifade eden Kahraman, kendisinin de esnaf bir aileden geldiğini anlattı.

Ziyarette ATO Başkanı Gürsel Baran’a ATO Başkan Yardımcıları Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ülkü Karakuş, Faruk Köylüoğlu, Musa Beşparmak, Ziya Kemal Gazioğlu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner eşlik etti.
Kaynak: İHA