Adilcevaz'da Karne Dağıtımı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrenciler karnelerini alarak tatile girdi.

Adilcevaz'da Karne Dağıtımı
İlçe genelindeki anaokulu, ilk, orta ve lisede öğrenim gören 7 bin 700 öğrenci, karnelerini alarak büyük bir mutluluk yaşadı. Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Özel Final Ortaokulu ve Adilcevaz İlk ve Ortaokulunda okuyan öğrencilerin karne törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle birlikte Adilcevaz Özel Final Ortaokulu ve Adilcevaz İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Kaymakam Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaymakam Arif Karaman, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak, “Öğrencilerimizin yaz tatilinde farklı etkinliklere zaman ayırmak için bir fırsat olan yaz tatilini iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Gelecek eğitim öğretim yılı için de öğretmen ve öğrencilerimizin okula ve derslere kendilerini iyi hazırlamaları gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerimize yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Tüm öğretmenlere ve öğrencilere iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

Karne dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, öğrencilere güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunarak, “Bütün yıl boyunca özverili bir şekilde çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Karnesinde notları zayıf olan öğrenciler tatili fırsat bilip eksikliklerini tamamlayabilir. Bu noktada en önemli görev ailelere düşüyor. Karnesinde zayıf olan ya da karnesi üstün başarıya sahip olan öğrencilere en doğru şekilde davranmak gerekiyor. Bu eğitim öğretim yılında görev alan öğretmenlerimizi de buradan kutlamak istiyorum. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güzel ve verimli bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA