Adana'daki Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Adana'da eşinin gözaltına alındığını söyleyerek kadının 2 bin 500 lirasını dolandırdığı ileri sürülen şüphelilere hesabını kullandırdığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, kendisini komiser kemal olarak tanıtan bir kişi, 9 Mart'ta merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Saniye İpek'i 2 bin 500 lira dolandıran şüphelilere hesabını kullandığı ileri sürülen Hasan Ö. (37) düzenlenen operasyonla yakalandı.

Emniyetteki ifadesinde, bir arkadaşının kendisine para yatırılacağını söylediğini, bunun üzerine hesabını kullandırdığını belirterek suçsuz olduğunu söylediği öğrenilen Hasan Ö. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Hasan Ö, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olay

Kendisini 'komiser Kemal' olarak tanıtan bir kişi, 9 Mart'ta merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan Saniye İpek'i (26) arayıp, kimlik bilgileri kullanılarak yasa dışı işler yapıldığını söylediği kocasının gözaltına alındığını söylemişti.

Şüpheli, telefonda telekonferans yöntemiyle kocasının sesini sesini dinleterek ikna ettikleri genç kadına, eşinin serbest bırakılması için yapılacak operasyonda kullanılmak üzere bir miktar para yatırması gerektiği belirtmişti.

Bunun üzerine kuyumcuya giderek evlilik yüzüğü ve küpesini 2 bin 500 liraya satıp şahısların verdiği adresteki PTT şubesine giderek hesaba yatıran Saniye İpek, kocasının gözaltına olmadığını öğrenince dolandırıldığını anlayıp polise başvurmuştu.

Kaynak: AA