40 Milyon Liralık Dev Yatırım Hızla İlerliyor

Çorum Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Kentpark’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

40 Milyon Liralık Dev Yatırım Hızla İlerliyor
Hıdırlık mevkiinde yaklaşık 157 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan parkta çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuklar için trafik eğitim parkı ve oyun alanları, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence gibi çok amaçlı bölümler yer alıyor.

Tüm yaş gruplarından insanların dinlenebileceği, spor yapabileceği ve aileleriyle birlikte huzur içerisinde piknik yapabileceği bir park özelliği taşıyacak olan Kent Park, Çorum’un 100 yıllık yeşil alan ihtiyacını karşılayabilecek özellikte planlandı. Çorum’un park ihtiyacını karşılayacak, halkın şehrin stres ve gürültüsünden uzaklaşarak nefes alabileceği Kentpark’ın rekreasyon projesi için yurt içi ve yurt dışında incelemelerde de bulunuldu.

Yılsonunda hizmete sunulacak olan Kentpark, dikilen yetişmiş ağaçlar ve yapılan diğer çalışmalarla birlikte modern bir görünüme kavuşmaya başladı.

Geçtiğimiz kış ayında yurt dışından satın aldıkları 150 Tır’la Türkiye’ye nakledilen yaşları 15 ile 30 yaş arasında değişen yetişmiş yapraklı ve iğneli ağaçların Kentpark’a dikildiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte dikilen ağaçlar yapraklarını açtı. Kentpark, daha şimdiden adeta bir orman halini aldı” dedi.

200 dönümlük Kentpark’taki çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Kentpark’ımızda 3 bin 500 tane yetişmiş ağaç olacak. 200 bin adet çalı türü bitki dikeceğiz. Bu dikilen ağaç ve bitkiler 1 kaç yıl içerisinde Kentpark’ı rengârenk hale getirecek. Yeşille iç içe oluşturulan açık hava spor alanları ile herkesin tercih edeceği bir yer olacak. Ayrıca içerisinde Türkiye’nin en büyük biyolojik arıtmalı sistemine sahip bir gölet de yer alacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA