4. Geleneksel Yargıda Birlik Derneği İftar Programı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Başsavcılıklar, darbeciler hakkında soruşturma, yakalama ve gözaltı kararları çıkartmış ve darbeye karlı hukuk kılıcını kuşanmışlardır. Hukukla darbeye ve darbecilere en büyük darbeyi Türk yargısı indirmiştir” dedi.

4. Geleneksel Yargıda Birlik Derneği İftar Programı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıda Birlik Derneği’nin her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiği iftar programına katıldı.

Hakimevi’nde gerçekleştirilen programda çok sayıda üye ve protokol yer aldı. İftar yemeğinden sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Dernek Başkanı Musa Heybet, vatansever, bağımsız, özverili hakim ve savcılarla birlikte yargıda hür vicdanların egemen olabilmesi amacını taşıdıklarını belirterek, hakim ve savcıların hiçbir görüş, fikir, inanç, düşünce ayrımı yapılmaksızın birlik ve beraberliğin sağlanması adına verdiği desteklerinden dolayı Bakan Bozdağ’a teşekkürlerini sundu.

Ramazan ayının bereket ve paylaşma ayı olduğunu belirten ve bu güzelliklerin 11 ay devam etmesi mesajını veren Bakan Bozdağ ise, Türkiye’de güven, barış ve huzur içinde oruç tutulurken dünyanın pek çok yerinde bu ayı huzur içinde geçiremeyen çok sayıda insan olduğunu kaydetti.

Bozdağ, “Gönlümüz her yerde güven, barış ve huzur olmasını arzu ediyor. İnsanlar korku ve kaygı gütmeden ibadetlerini kendi inançlarına göre yaşasınlar ama malesef bugün dünyanın her yerinde, Türkiye’de olduğu gibi bir huzur ortamı yok. Ben bu organisazyonu düzenleyen Yargıda Birlik Vakfı başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum, böyle değerli insanlarla bir araya gelmek çok anlamlı. Türk yargısı 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız darbe teşebbüsü karşısında büyük bir kahramanlık göstermiştir. Bugüne kadar her darbe girişimi netice almıştır, 15 Temmuz’da ilk kez Türkiye’de bir darbe girişimi netice almamıştır. Bu başarısızlığı sağlayan en büyük kahraman Türk milletidir. Bu devletimiz için büyük bir övüç kaynağıdır. Tanka topa karşı göğsünü geren başka bir millet yoktur. Eğer 15 Temmuz’da Türk milletinin ortaya koyduğu demokrasiye sahip çıkma anlayışını Amerika veya Avrupa’da başka bir millet koymuş olsaydı, bugün BM başta olmak üzere pek çok uluslararası örgüt, pek çok ülke parlamentosu, kendi ülkelerinde bulunan en üstün nişanları vermek için yarışa girerlerdi. Ama bunu yapan Türk milleti olunca hiçbirisi herhangi bir nişan veya takdir eden beyan vermediler” şeklinde konuştu.



“Cumhuriyet ve demokrasinin tek koruyucusu 80 milyon Türk milletidir”

Bugüne kadar Türkiye’de cumhuriyete, demokrasiye taraf olanlar veya olmayanlar olduğunu, ‘biz daha demokratız’, ‘biz daha cumhuriyetçiyiz’ diyenler olduğunu belirten Bakan Bozdağ konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Şunu hepimizin kabul etmesi lazım, cumhuriyet, demokrasi Türkiye’de bir avuç azınlığın malı değildir. 15 Temmuz göstermiştir ki, cumhuriyet ve demokrasi 80 milyon Türk milletinin ölümüne sahip çıktığı bir değerdir. Cumhuriyetin ve demokrasinin ayrıca bir muhafıza veya koruyucuya ihtiyacı yoktur, tek koruyucusu 80 milyon Türk milletidir. Bundan sonra ülkemizin bütün görüş farklılıklarına sahip bireyleri birlikte hukuk devletimizi daha ileriye taşımak için yarışacaklardır. TSK ve Emniyette hain darbeye karışmayan vatan evlatları olduğu gibi medya da, STK’lar da, partiler de tek vücut olmuştur. Burada önemli bir sayfayı da Türk yargısına ayırmak gerekir. Daha darbenin başarılı mı başarısız mı olduğu saatlerde Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarımız başta olmak üzere başsavcılıklar, darbeciler hakkında soruşturma, yakalama ve gözaltı kararları çıkartmış ve darbeye karlı hukuk kılıcını kuşanmış, hukukla darbeye ve darbecilere en büyük darbeyi Türk yargısı indirmiştir. Eğer o gün Türk yargısının içinde FETÖ’yle itibatlı olan bazı savı ve hakimlerin kararıyla Cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların tutuklanmalarına dair kararlar çıkmış olsaydı Türkiye belki başka bir noktaya giderdi. Darbelere darbe yapan Türk yargısı geldi, ilk defa darbelere biat etmeyen hukukçular çıktı o yüzden sizlerle birlikte çalışmaktan dolayı iftihar ediyorum.”

Gerçekleştirilen programda iftar yemeği sonrası 15 Temmuz’la ilgi bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca programda Bakan Bozdağ yanı sıra Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Dernek Başkanı Musa Heybet ve eşi Gülşen Heybet, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca gibi çok sayıda isim yer aldı.
Kaynak: İHA