350 Yıllık Cami, Gelecek Nesillere Hizmet Verecek

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Karaimam Mahallesi’nde yer alan ve bugün açılışı yapılan Karaimam Cami’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek caminin restorasyonu hakkında bilgiler verdi.

350 Yıllık Cami, Gelecek Nesillere Hizmet Verecek
Kemeraltı Mahallesi’nde yer alan ve kitabesine göre 1675 yılında inşa edilen Karaimam Cami’nin ibadete açılışına Kayseri Milletvekili ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile daire müdürleri ve mahalle muhtarları iştirak etti. Kemeraltı mahallesi esnaflarını gezerek sohbet eden ve belediye tarafından yapımı devam eden yatırımları yerinde denetleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, Kemeraltı Mahallesi’nin şehir ve çarşı merkezine yakın bir semt olduğunu yeni yapılan çok katlı binalar ile önümüzdeki günlerde prestij semti olacağını söyledi.

Kemeraltı Mahallesi’ne yapılan yatırımlar ve hizmetler ile gerçekleştirilecek Kentsel Tasarım Projesi ile Melikgazili olmanın farkını yaşayacaklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

”Mahalle gezileri son derece faydalı olmaktadır. Mahalle muhtarları toplantısında muhtarların taleplerini bu bölge gezilerinde değerlendiriyoruz. Yapılan veya yapılacak olan çalışmaları tespit ediyoruz. Semtleri gezerek hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ile sohbet etme imkanı buluyoruz. Bugün bu mübarek ramazan ayında Kemeraltı Mahallesi’ndeki tarihi Karaimam Cami’nin yeniden açılışını yaptık. Açılış sonrası bölgeyi gezerek esnaf ile sohbet ettik. Bölge halkına semtlere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Bilgileri paylaştık. Belediyemizce yapılan yatırımları yerinde inceledik. Kentsel dönüşüm alanlarını gezdik.”
Kaynak: İHA