112 Yıllık Tarihi Kahvede Restorasyon

Tokat’ta siyasilerin balkon konuşması yaptığı 112 yıllık tarihi Yüksek Kahve’nin restorasyonu devam ediyor.

112 Yıllık Tarihi Kahvede Restorasyon
Behzat Bulvarı’nda devlet büyüklerinin konuşma yaptığı tarihi yüksek kahvenin turizme kazandırılması amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarda önemli mesafe kat edildi. Restorasyon çalışmalarını AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ile birlikte yerinde inceledi. Başkan Dizer, Yüksek Kahvenin Tokat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu önemine binaen yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında geliştirilen proje kapsamında demokrasi müzesi oluşturulması çabası içerisine girildi. Kahvenin üst katı demokrasi müzesi olacak. Orta katta da kafe kıraathane tarzı bir yer oluşturulacak. İnşallah Abdülhamit Han’ın yaptırdığı saat kulesi ile birlikte Mevlevihane ve Yüksek Kahvemiz bir bütün içerisinde olacak. Bölgedeki tarihi doku canlandırılmış olacak" dedi.

AK Parti Milletvekili Çakır ise Türk siyasi tarihinde önemli devlet adamlarının Yüksek Kahve’de balkon konuşması yapmış olduğunu ifade ederek,"Tokat denilince akla gelecek birkaç sembol binadan birisi Yüksek Kahve. Bu anlamda bu işe katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 600 bin TL’ye mal olacak olan restorasyon çalışmalarının yıl sonunda bitirilmesi bekleniyor. Behzat Bulvarı’nda Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, Adnan Menderes gibi devlet büyüklerine konuşma mahalli olarak tarihi anlara şahitlik eden 112 yıllık tarihi kahve Tokat Valiliği tarafından Şevket Aydın’dan, turizme kazandırılması amacıyla yaklaşık 2 yıl önce 460 bin TL’ye satın alınmıştı.
Kaynak: İHA